Türkiye siyaset tarihinde bir ilk yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nin aday belirleme sürecinde izlediği politika sonucu Muğla’da yaşanan kaos nedeniyle bugün Marmaris’teydi. Marmaris’te ilk kez bir belediye başkan adayının karşısında, bir partinin genel başkanı miting yaptı.

Türkiye siyaset  tarihinde bir ilk yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nin  aday belirleme sürecinde izlediği politika sonucu Muğla’da yaşanan kaos nedeniyle bugün Marmaris’teydi.  Marmaris’te mitingi yapan Kılıçdaroğlu, CHP’nin Marmaris Belediye Başkan adayı için vatandaşlardan destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesi Muğla’yı ziyaret etti. Dalaman ve Bodrum’da temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, Marmaris’e de miting yapmak için geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı  için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan tüm personele yazı gönderildi. Etkinliklere katılım için otobüsler ayarlandı.  Muğla ve ilçelerinden partililer de otobüsler ve araçlarla Marmaris’e geldi. Ancak bütün bunlara rağmen, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda beklenen kalabalık toplanmadı. Daha önce meydanda düzenlenen mitinglerden eser yoktu.

Mitinge, CHP’nin Muğla’nın ilçe belediye başkan adayları, Muğla Milletvekilleri ve yakın illerden gelen bazı milletvekilleri de katıldı.Mitingte ilk konuşmayı CHP’nin Marmaris Belediye Başkan adayı Mehmet Oktay yaptı. Daha sonra kürsüye CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün çıktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasına Marmaris Belediye Başkan adayı Mehmet Oktay için halktan destek isteyerek başladı. Kılıçdaroğlu, ülkede yaşanan ekonomik krize değindi, merkezi yönetimi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasını bitirdikten sonra başkan adaylarıyla birlikte vatandaşları selamladı. Bu sırada kendisine bir hatırlatma yapıldı. Kılıçdaroğlu, bu hatırlatmanın üzerine mikrofonu yeniden aldı ve antidemokratik müdahale nedeniyle aday gösterilmesi engellendiği için CHP’den istifa edip DSP’den belediye başkan adayı olan Ali Acar’ı eleştiren açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu “ ben olmazsam belediye başkanlığı olmaz, ben olmazsam milletvekilliği olmaz demeyi yanlış buluyorum” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Siyasi partiler kanunu hemen değişmeli.Parti genel başkanlığı en az 6 eş başkandan oluşmoluşmalı.Bir kişi kral yetkileri taşıma malı.Kılıçdar oğlu genel başkanlığı onuruyla bırakmalıdır..Tüm sorumluluk bütün siyasi parti delegelerindedir.Bütün yasal sorumluluğu delegeler taşımalı.Siyasi sorumluluk delegelerden olmalı.Hepsi yargılanma sorumluluğu taşımalıdır.Demokrasi ve Devlet ulüfe değildir.Keyfi olarak dağıtılamaz.Sayın Baykal Yargılanmalıdır. Demokrasinin katilidir..Chp artık milletin ağzına sakız yapılmıştır.Yeni bir sosyal demokrat parti kurulmalı dir.Tüm vatanseverler bu partide birleşmelidirler.

0 Hüseyin Duyar, 09.03.2019 22:02