"Marmaris Tanıtma Vakfı kurulsun"

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris” toplantısı düzenlendi. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, etkili tanıtım için bütün aktörlerin de içinde yer alacağı Marmaris Tanıtma Vakfı Kurulması önerisini dile getirdi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı olarak da görev yapan gazeteci-yazar Can Pulak, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın yanı sıra oda başkanları ve sektör temsilcilerinin de aralarında olduğu davetliler katıldı.

GETOB Başkanı BülentBülbüloğlu, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Bütçeden Kültür ve Turizm Bakanlığa ayrılan payı eleştirdi. Sektörün ciddi bir tanıtım bütçesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bülbüloğlu, Muğla’ya gelen turist sayısı hakkında bilgi verdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un “gerçek turizm Bodrum’da yapılıyor” açıklamasına işaret ederek “rakamlar bu söylemi yansıtmıyor”  dedi.

Bülbüloğlu, Marmaris’in bütün yönleriyle örnek bir Avrupa şehri olduğuna dikkat çekti. Marmaris Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilen bisiklet yollarına da vurgu yaptı.Bülbüloğlu “Marmaris bütün değerleriyle Avrupa’nın örnek şehirlerinden biri. Türkiye’de örnek gösterilecek yer” dedi.

Bülbüloğlu, Marmaris’in etkili tanıtımı için birlikteliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Marmaris Tanıtma Vakfı kurulmasını önerdi.Bülbüloğlu, fuar ve tanıtım çalışmalarında “ Marmaris Belediyesi ve Marmaris Ticaret Odası bütçe ayırıyor. Diğer odalarda böyle bir şey yok. Burada bir tanıtma vakfı kuralım. Bütün odalar tanıtıma katkı koysun, Büyükşehir Belediyesi de tanıtıma bütçe koysun” dedi.

 Bülbüloğlu,  otelcileri 2019 kontratları için bir kez daha uyardı.  Bülbüloğlu “ kontratçılar dolaşıyor. Aman zam yapmayın diye. Böyle bir dünya yok. Her şeye 10 kat zam yedik. Üç senedir kontratlara zam yapmıyoruz. “ dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü