Marmaris Sanatla Güzel

Marmaris Belediyesi ve Kamusal Alanda Sanat Topluluğu işbirliğinde örnek bir proje hayata geçiriliyor. Marmaris-İçmeler Karayolu üzerindeki istinat duvarında, ilçenin doğal ve kültürel özelliklerinin yer aldığı resim çalışması yapılıyor.

Marmaris Sanatla Güzel

Marmaris- İçmeler karayolu üzerinde bulunan 147 metre uzunluğundaki istinat duvarı Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve KSANTİST (Kamusal Alanda Sanat Topluluğu) ortak çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşacak.

Yaklaşık 20 gün önce başlayan çalışmalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdil; ‘’Hedefimiz 10 gün içinde bitirip Marmaris’e güzel bir görüntü kazandırmak. Sadece resimle değil, doğayla bütünleşen bir çalışma olması için duvarın üst ve iç bölümlerine 150 adet saksı yerleştirdik. Oluşacak bitki örtüsüyle birlikte resim motifinin doğayla bütünleştiği bir görüntü elde edeceğiz’’ dedi

Çalışmanın ressamlarından KSANTİST topluluğu kurucusu Kübra Şirinyurt da, Ksantist’in kuruluş amacını “sanatı kapalı kapılar ardında paylaşanlarla, sokakta sanattan uzak olan halkın görsel sosyal eşitliğini sağlamak, insanların görsel, estetik algısını yükseltmek” şeklinde tanımlayarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Marmaris’in sembollerinden yola çıkarak bunu bir sanat kompozisyonlarıyla birleştirerek, biraz soyutlayarak, biraz gerçeğe dönerek böyle bir kompozisyon içerisinde anlattık. Tamamlandığında çok güzel bir seyirlik olacağına inanıyoruz. Projeye desteklerinden ötürü Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra pek çok duvar renklenecek”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü