Marmaris plajına özel kum

Marmaris Halk Plajında kum kalitesi arttırıldı. Plaja 2000 ton özel kum serildi. Plajda bulunan her türlü atık ve dalgalarla gelen deniz yosunları temizlendi.

Marmaris plajına özel kum

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Marmaris Halk Plajı’nda yapılan düzenleme ve temizlik çalışmasıyla plajın kum kalitesi arttırıldı. Bu yıl ilk kez plaja özel olarak Çine’den getirtilen sarı kum döküldü. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında plaja 2000 ton özel kum serildi.

Bir hafta önce başlayan çalışma Saman İskelesi’nden itibaren yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda gerçekleşti. Bu yıl ilk defa denizle plajın birleştiği noktaya da doğal yuvarlak taş döküldü. 600 ton özel taşın bir bölümü suyun içinde kalan 4 metrelik bölüme, geri kalanı da plajın 2 metrelik yürüyüş alanına serildi.
Çalışmalar kapsamında plajda bulunan her türlü atık ve dalgalarla gelen deniz yosunları tamamen temizlendi.Öte yandan eski kumlar da kum eleme makinesiyle elenirken, büyük taşlar ayrıştırıldı. Alandan toplam 7 traktör taş toplandı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Belediyeye laf yok arkadaş. Öyle böyle ama hizmet on numara. Teşekkürler tüm ekibine.

0 zangess, 16.05.2017 16:42