Marmaris Kısa Film Festivali’ne rekor katılım

4. Marmaris Uluslararıs Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. Festivale bu sene rekor sayıda film katıldı. 6 Kıta, 105 ülkeden 1797 film Marmaris Kısa Film Festivali’ne başvurdu.

Marmaris Kısa Film Festivali’ne rekor katılım

Marmaris Uluslar arası Kısa Film Festivali için hazırlıklar devam ediyor. Düzenlenen basın toplantısıyla festival hakkındaki hazırlıklar kamuoyu ile paylaşıldı. 9 ile 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivale 6 kıta, 105 ülkeden katılım oldu. Açıklamada “ Türkiye’den 417 . dünyadan 1380 olmak üzere 1797 film Marmaris Film Festivali’ne başvurdu.” Denildi. Festivale en çok film başvurusu yapılan ülkeler ise Hindistan, İran ve Amerika oldu.

Marmaris Kısa Film Festivali, Türkiye’nin  nitelikli festivalleri arasında yer aldı. Sinema Araştırmacısı Hayri Çölaşan  2016-2017 film festivalleri değerlendirmesinde Marmaris Kısa Film Festivali’ni alanında ülkenin en büyük ve nitelikli festivalleri arasında gösterdi.

Festival bu yıl bir gününü Hollanda Sineması’na ayıracak. Hollanda Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun desteğini de alan festival bu yıl bir gününü Hollanda Sineması’na ve Hollandalı yönetmenlere ayıracak.

Festival boyunca, sinema sanatçıları, yazar ve kültür insanları söyleşi, panel ve imza günleriyle festivalin konuğu olacak. Ayrıca çocuklar da bu sene festivali takip edebilecek. Amsterdam Animasyon Film Festivali eğitici animasyon seçkisi bu yıl çocuklarla buluşurken, sinema eleştirmeni ve yazar Banu Bozdemir, çocuklar için “Küçük sinemacılar” kitabı kapsamında bir sinema atölyesi düzenleyecek.

Festival koordinatörü Şeref Öztürk, Marmaris’te sanat turizmini başlatmak adına hayata geçirdikleri festivalin önümüzdeki sene kurumsal kimlikle  devam ettireceklerini açıkladı. Marmaris Kısa Film Festivali’nin Avrupa’da da öne çıkan film festivallerinden biri olmasını hedeflediklerini söyledi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü