Marmaris fark yaratıyor

Ulusal basının Marmaris’e ilgisi arttı. Hem Marmaris’te yürütülen çalışmalar hem de ilçenin eşsiz doğası Marmaris’i övgü dolu sözlerle ulusal basının gündemine taşıyor.

Marmaris fark yaratıyor

Son yıllarda Marmaris’te yürütülen çalışmalar, hayata geçirilen projeler, ilçenin çıtasını yükseltti. Önemli bir turizm destinasyonu olmasının yanında her anlamda bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Marmaris’e, ulusal basının da ilgisi arttı.

Dünya Gazetesi yazarı Ferit Parlak, Türk turistlerin neden tatil için Yunan adalarını tercih ettiği sorusuna cevap aradığı köşe yazısında Marmaris’ten övgü dolu sözlerle bahsetti. Marmaris’in doğasının uzun bir yaşam ortalaması sunarak, bilimsel araştırmalara konu olabileceğini söyledi. 

'30 yıldır' sorduğumuz soru şu... Türkiye'de turist geliri ortalaması neden 650 dolarda kalıyor? Ve diğer soru... Neden gidiyor 1.3 milyon Türk turist, Yunan adalarına? Hem de... Ortalama 96 yaşa kadar yaşatabilen doğası ile 'bilimsel araştırmalara konu olacak' Marmaris'i, Yunan adalarına gitmek için 'transit geçiş durağı' olarak kullanarak... 4 tarafı ve kent merkezi milli park ve sit alanları ile çevrili Marmaris'i, 'transit geçiş durağı' olarak kullanarak... Meyvesi, sebzesi, balığı, eti, balı, reçeli doğal ortamda (organik) ve bolca üreten Marmaris'i, 'transit geçiş durağı' olarak kullanarak... Denizinin temizliği, içme suyunun bolluğu, gastronomisi, tarihi eserlere yaptığı ev sahipliği, gece hayatıyla, dünyada eşsiz olarak kabul edilen turizm merkezlerine fark atabilecek Marmaris'i, 'transit geçiş durağı' olarak kullanarak...” 

Marmaris’i Türk turizminin başkenti diye nitelendiren bir diğer haber de Eskişehir’den Şehir Gazetesinde yayınlandı. Rusça’dan, Almanca’ya, İspanyolca’dan İngilizce’ye kadar bir çok farklı dilin Marmaris sokaklarında konuşulduğu ifade edildi. Marmaris’in turizm sektörünün tüm sorunlarına rağmen bir cazibe merkezi olduğu kaydedildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.