Marmaris Dünya Ralli Şampiyonası'na hazırlanıyor

Marmaris’te düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası için geri sayım sürüyor. 13 Eylül Perşembe akşamı başlayacak şampiyona için ilçede hazırlıklar sürüyor.

Marmaris Dünya Ralli Şampiyonası'na hazırlanıyor

Otomobil sporlarında Marmaris’te organize edilecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. Yarışının hazırlıkları sürüyor.

13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rallisi’nde etaplar izleyenlere heyecanlı anlar yaşatacak.Türkiye’ye 8 yıl aradan sonra dönen ralli, 13 Eylül Perşembe günü saat 20.00’da Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki seremoniyle başlayacak.

Dünya Ralli Şampiyonası tarihinde ilk kez startın hemen ardından Turkey adı verilen şehir içi seyirci özel etabı geçilecek ve sporseverler, Marmaris merkezdeki bu etapta otomobillerin muhteşem performanslarını çok yakından izleme şansı bulacak.

Efsane pilotlar, 896 kilometre uzunlundaki parkurda toplam uzunluğu 317 kilometre olan 17 özel etabı geçecek. Denize sıfır koşulacak etaplarda izleyiciler, doğal güzelliklere hayran kalacak. 15 Eylül Cumartesi günü 10,00-11,00 ve 15,00-16,00 saatleri arasında koşulacak Datça etabının yaklaşık 4 kilometrelik bölümü Sarıliman koyundan tekne ile takip edilebilecek. Yine aynı gün 08,35-10,00 ve 13,25-15,00 saatleri arasında koşulacak olan Yeşilbelde etabının yaklaşık 3 kilometrelik bölümü Malderesi Koyu tarafından, 2 kilometrelik bir başka bölümü de Bördübet Koyu tarafından da denizden izlenebilecek.

14 Eylül Cuma sabah 07,00’de Asparan’daki servis alanından güne başlayacak olan ekipler rallinin ilk gününde sırasıyla Çetibeli, Ula ve Çiçekli etaplarını ikişer kez geçerek yine Asparan’da günü tamamlayacaklar.

15 Eylül Cumartesi sabahı Asparan’daki servis alınından güne başlayacak olan ekipler, bu kez Gökova Körfezi’ne yönelerek Yeşilbelde, Datça ve İçmeler etaplarını ikişer kez geçecekler ve günü Asparan’da tamamlayacaklar.

Rallinin on günü olan 16 Eylül Pazar ise 09,25’te direksiyon başına geçecek olan ekipler, Marmaris Ovacık, Gökçe etaplarını geçtikten sonra Marmaris 2 adıyla geçilecek olan avantaj etabı ile ralliyi sonlandıracaklar. Rallinin finiş seremonisi ve ödül töreni de saat 14.28’den itibaren Asparan Servis Park’taki podyumda gerçekleştirilecek. Seyircilerin tüm özel etapları ücretsiz olarak izleyebileceği Türkiye Rallisi’nin seyirci noktaları ve bu noktalara ulaşım alternatifleri resmi web sitesi rallyturkey.com’da yayınlanacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.