MARMARİS ÇİFTÇİSi FUARDA

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmir'de düzenlenen 12. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'na Marmaris çiftçileriyle birlikte katıldı.

MARMARİS ÇİFTÇİSi FUARDA

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmir'de  düzenlenen 12. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'na Marmaris çiftçileriyle birlikte katıldı. 70 Kişilik gruba  İlçe Müdürü Nejmettin Kaya ve 5 Teknik Personel eşlik etti. 

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Nejmettin Kaya, Marmaris’ten çiftçilerle birlikte katıldığı İzmir’de düzenlenen Tarım fuarı hakkında açıklama yaptı. Kaya " Marmaris'te yeni anlayışların, yeni teknik ve teknolojilerin tarımsal üretime etkisini arttırmak için uğraş vermeye devam ediyoruz.  Birim alandan elde edilen tarımsal üretimin arttırılması ancak teknolojiyi takip etmek yeni uygulamaları kullanmak ile mümkün. Bizler de İlçemizde tarımsal faaliyeti bir sektör haline getirmeyi hedefliyoruz. Çiftçilerimizin daha profesyonel şartlarda üretim yapmaları gerekmektedir. “ dedi.  Kaya , çam balı üretimine ilişkin açıklama yaptı. Kaya “ Bal üretimi yapan çiftçilerimizin eski alışılagelmiş alışkanlıklarını değiştirmek oldukça zor gibi görünüyor. Arıcılarımızın şu önemli noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Fazla kovan demek fazla bal üretimi demek değildir. Verimli kovanların korunması önelidir. Bu hedeflerimiz doğrultusunda 70 çiftçimizi İzmir'de düzenlenen Tarım Fuarına götürdük.” Şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü