Marmaris Burunucu Macera Parkı

Marmaris Belediyesi’nin prestij projelerinden biri olan Burunucu Parkı’nda çalışmalarda sona yaklaştı. Burunucu Parkı, Temmuz ayı içinde açılacak.

Marmaris Burunucu Macera Parkı

Alt ve üst yapı çalışmaları 1.5 yıldır devam eden Burunucu Parkı, Temmuz ayı içinde açılacak. Marmaris Belediyesi'nin bugün gerçekleştirilen Haziran ayı meclis toplantısında, 20 bin metrekare büyüklüğündeki prestij projesine adı meclis kararıyla verildi. Rekreasyon alanının adı, bölgenin yerel halk tarafından kullanılan adı göz önünde bulundurularak önceden de ifade edildiği gibi "Marmaris Burunucu Macera Parkı" olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkanı Ali Acar, isim konusunda bir çok değerlendirmede bulunduklarını söyleyerek, parkın yer aldığı bölgenin yerel deyişle Burunucu olarak ifade edildiğini, bu yüzden Burunucu adı kullanıldığını belirtti. Öte yandan parkta yer alacak oyun grupları nedeniyle macera parkı şeklinde nitelendirileceğini sözlerine ekledi.

Bölgede bir ilk olacak

Parkta yer alacak oyun grupları bölgede bir ilk olacak. Tırmanma duvarı, macera parkuru, zipline, daha küçük yaş gruplarındaki çocuklara yönelik oyun grupları parkı bölgede ilk kılacak.

Bir diğer gündem maddesi ise park alanına giriş ücretinin belirlenmesiydi. Parkta düzenin sağlanması, oyun alanında yaşanabilecek kargaşanın önlenmesi ve personel, bakım, temizlik gibi bazı giderlerin karşılanabilmesi için park girişinde kişi başı 2.5 TL alınmasına karar verildi. 0-6 yaştan ücret alınmazken, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlardan da ücret alınmayacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü