Marmaris Belediye Meclisi toplandı

Marmaris Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda biri gündem dışı toplam üç madde karara bağlandı.

Marmaris Belediye Meclisi toplandı

Marmaris Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında biri gündem dışı toplam üç maddeyi görüştü. Armutalan Mahallesi’nde Turgut Özal Caddesi ile 261-262 Sokak kesimindeki alanda belediye tarafından yapılacak parka Fatma Çiçek Parkı adının verilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

Gündemin ikinci maddesi Şah Petrol Turizm İnşaat Ve Ticaret Şirketi’nin  Tepe Mahallesi Değirmençay Mevkii’nde şuyulu araziyle ilgili satın alma talebiydi. İmar Komisyonuna havale edilen  bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste önergeyle görüşülen bir diğer madde ise Ekim ayı meclis toplantısında satış kararı alınan Otel 47 Binası ve arazisiyle ilgiliydi.Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, , gündem maddesini okudu. Acar “ Kemeraltı  Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 1874 metrekarelik ve 43 metrekarelik içinde otel binası olan taşınmazla ilgili meclis kararı ile satış kararı alındı. Parsellerle ilgili imar uygulaması yapılarak taşınmazların tevhidi ve kamuya terki yapıldığından meclis kararının iptaline, yeni oluşan mülkiyeti belediyeye ait  392.38 metrekarelik arsa vasfı taşıyan taşınmazın -üzerinde otel mevcuttur- 5393 sayılı belediye kanunu gereği satış konusu ve belediye encümenine yetki verilmesi gerekmektedir” dedi.

Başkan Acar, gündem maddesine ilişkin bilgi verdi. Acar “Otel 47’nin  bulunduğu gayrimenkulle ilgili aldığımız satış kararıydı.  Söz konusu yer, terk edilmemiş halde iki ayrı parselden oluşuyordu. İmar Müdürlüğü değerlendirme yaptı. İlerde terkle ilgili sorun yaşamamak için terk ve ifrazı yapıldı. Yeni müstakil terki yapılmış haliyle tek parsel kaldı. Önce aldığımız kararın iptaline son haliyle kalan 892 metrekarelik yeni parselin satışını yeniden meclise sunuyorum” dedi. Otel 47’nin bulunduğu parselin satışıyla ilgili belediye encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.