Marmaris Basını'ndan ortak deklarasyon

Marmaris ’te faaliyet gösteren ve aktif yayın yapan bütün basın kuruluşları ortak bir deklarasyon yayınladı. Basın kuruluşlarının imzasıyla yayınlanan deklarasyonda seçim zamanı ortaya çıkan, siyasi ve ticari rant sağlamayı amaçlayan “mantar basına” tepki gösterildi.

Marmaris Basını'ndan ortak deklarasyon

Marmaris Basını’ndan ortak deklarasyon

Değerli Marmaris Kamuoyu, Siyasi Parti temsilcileri ve Belediye Başkan Adayları’na,

Marmaris’te aşağıda imzası bulunan ve sürekli  yayın yapan  basın kuruluşları olarak, yerel seçim sürecinde ortaya çıkan,  siyasi ve ticari rant elde etmeyi amaçlayan “mantar basın” tabir ettiğimiz oluşumdan büyük rahatsızlık duymaktayız. Marmaris’te dört günlük, iki haftalık yerel gazete bulunmaktadır. İki de aylık yayın yapan yerel dergi  yer almaktadır. Görüntülü medyada  Marmaris TV ve Netonline TV faaliyet göstermektedir. Bu basın kuruluşlarının yanı sıra ulusal haber ajansı ve bazı ulusal medya kuruluşlarının ( İHA, DHA, AA, Sözcü Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, A Haber, Akşam Gazetesi,Yenigün Gazetesi) muhabirleri , kamuoyunu bilgilendirmek için görev yapmaktadır.

Üzülerek ve tepki göstererek izlemekteyiz ki, son bir ay içinde, seçim sürecinden nemalanmak isteyen oluşumlar, basın mensubu  maskesi altında faaliyet göstermeye başlamıştır. Biz Marmaris’teki bütün basın kuruluşları ve temsilcileri olarak, meslek onuruna gölge düşürecek oluşumlara karşıyız.

Yayıncılık sürekliliği ve sorumluluğu olan önemli bir alandır. Faaliyet gösterdiğimiz bu alanda, basın toplantılarına ve etkinliklerine  yukarıda belirttiğimiz basın kuruluşu ve ulusal medya temsilcilerinin dışındaki “mantar basının” davet edilmesini istemiyoruz. Bu kişilerin  basın listelerinden çıkarılmasını talep ediyoruz.  Aksi halde basın toplantılarında bu “mantar basına” prim veren anlayışı protesto edeceğimizi, etkinlikleri takip etmeyeceğimizi duyururuz.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.