"Marmaris Avrupa'nın en güzel turizm şehri"

Merhum Turgut Özal döneminde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan gazeteci yazar Can Pulak da Marmaris’te düzenlenen turizm toplantısında konuştu. Pulak,Marmaris’in Avrupa'nın en güzel turizm şehri olduğunu söyledi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a teşekkür etti.

Türk turizminin en deneyimli isimlerinden  Can Pulak, GETOB tarafından düzenlenen Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris toplantısında  önemli konulara değindi. Turgut Özal döneminde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak da görev yapan gazeteci-yazar Can Pulak  Marmaris'e ilişkin görüşlerini paylaştı.Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Pulak, “ Marmaris en şanslı ilçelerden biri. 50 yıllık yarıtım yapıldı. Barajı var. Altyapısı tamamlandı. Avrupa’nın en güzel şehri Marmaris. Başkan Acar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Pulak, dünya turizminde çevrenin ve estetiğin önemli yer tuttuğuna işaret etti. Türkiye’de ise bu konuda büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Marmaris’in çevre açısından şanslı olduğunu belirten Pulak “ Kuşadası’na Bodrum’a bakın. Betona giriyorsunuz adeta. Bir firmaya ihaleye versek yeşili nasıl yok edersiniz diye, bizden daha başarılı firma çıkmaz” diye konuştu.  Pulak, Marmaris’in yeşili en çok zarar gören ilçe olduğunu da söyledi. “ Karacasöğüt’ün yaşayanı olarak ızdırap içindeyim. O güzelim ağaçlar kesiliyor.” Dedi.

Pulak toplantıda sektöre yönelik önerilerini  de dile getirdi. Otel yatırımlarının artık durdurulmasını, otel doluluklarının ve sezonun uzatılmasının düşünülmesini önerdi. Türkiye’de kumarhanelere yeniden izin verilmesini istedi. Turizmde güvenliğin önemine işaret eden Pulak “ iç ve dış politika dikkatli şekilde uygulanmalı” dedi.

Pulak turizmcilerin hükümete taleplerin müşterek şekilde iletmesi gerektiğini söyledi. Turizmcilerin ihracatçı sayılmasını ve belli bir kazanç sağlayan turizmcinin teşviklerle desteklenmesini önerdi. Can Pulak, hükümetin de turizm alanında profesyonel isimlere yer vermesi gerektiğini kaydetti.

Kültür , gastranomi, spor,özellikle golf  turizminin önemsenmesinin önemine işaret eden Pulak, Dalaman Havalimanı’na  yıl boyunca tarifeli seferler konması gerektiğini söyledi. Can Pulak, büyükşehir yasasının da Muğla başta olmak üzere turizm kentlerine büyük zarar verdiğini ifade etti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.