Marmaris Ankara'da temsil edildi

Türk Musikisi alanında yeni yeteneklerin kazandırılması, Türk Musikisinin korunması, Ulusal ve Uluslararası boyutta yaygınlaştırılması amacıyla 2015 yılında kurulan Türk Musikisi Federasyonu'nun (TÜMFED) Yenimahalle’de düzenlediği konsere Marmarisli solist ve koristler de katıldı.

Marmaris Ankara'da temsil edildi

Yenimahalle Belediyesi,Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED ) ve TRT’nin işbirliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “1’inci Türk Musikisi Konseri” düzenlendi. Konsere Marmaris Belediyesi'nin destekleriyle Marmaris Musiki Derneği de katıldı. 


Konserde, TÜMFED’e kayıtlı 14 derneğin solist ve koristleri 130 kişilik bir koro ile müzikseverlerin karşısında çıktı. Konserin birinci bölümünü TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı ve koro şefi Kadri Şarman, ikinci bölümünü ise TÜMFED Başkanı -TRT Ankara Radyosu kanun sanatçısı ve koro şefi Tahir Aydoğdu yönetti. Hicazkar, Uşşak, Hüseyni, Sultanıyegah, Nihavent, Muhayyerkürdi ve Acemkürdi makamlarında seçkin eserlerinin peş peşe yorumlandığı gecede konuklar şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.