"Köylerde furya gibi kaçak yapılaşma var"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, meclis toplantısına verilen arada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Acar, kırsal mahallelerdeki kaçak yapılardan, Marmaris Belediyesi’nin hayata geçireceği Bedesten projesine birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Marmaris Belediye Meclisi ,  bütçe komisyonu toplantısı için ara verdi. Bu sırada Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, hem meclis üyeleriyle sohbet etti, hem de onlardan gelen soruları yanıtladı.

Başkan Acar, doğal güzelliklerinin korunması gereken  Marmaris’in butik bir tatil bölgesi olarak ele alınıp özel planlamaların hayata geçirilebileceğini kaydetti. Bunun için de kamu kurumlarıyla ortak çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.  Acar, imar planlarıyla ilgili ciddi bilimsel çalışmalar yapılarak projeler hazırlamak gerektiğini kaydetti. Belediyenin bu konuda bir yetkisi olmadığını söyledi.

Başkan Acar,kırsal mahallelerdeki kaçak yapılaşmaya da dikkat çekti.bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.Acar “Köylerdeki furya gibi kaçak inşaat var. Bu nasıl cerarettir. Yapıyı parselin tamamına oturtuyorlar. Bunun da sonu yok. Nereye kadar gidecek.? Bu konuda hassasiyeti gösteriyouz.” Dedi.

Marmaris Belediyesi olarak, ilçedeki sorunlara sorumluluk sahasına girmemesine rağmen müdahale ettiklerini belirtti. Venedik Deresi’ndeki çalışmayı örnek gösterdi.

Acar “ Büyüşehir yapmıyor diye. Biz böyle kalsın demiyoruz. Temizlik yapıyoruz.Venedik Deresi’ne  uzun kollu kepçeyi getirdik. Netselin orada temizlik yaptık. Üç buçuk metreye  ulaştı derinlik. Deniz suyunun rengi değişti.  Gönül ister ki buranın tamamen ıslahı yapılsın.  Yetki ve sorumluluğun farklı kurumlarda olması. Hedeflediğimiz şeye ulaşmayı zorlaştırıyor” diye konuştu.

Başkan Acar’a Bedestenle ilgili süreç de soruldu. Acar “Bedesten için Anıtlar Kurulu’ndan Mart ayında yıkım kararı çıkacak. Karar çıktıktan sonra yapacağız. Dinlenme alanı olarak etrafı düzenleyeceğiz.” Dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü