Kömür kullanana para cezası kesilecek

Marmaris'te, yasak olan kömür kullanımı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yeniden gündeme geldi. Ancak bazı vatandaşlar bu kuralı çiğneyerek Marmaris’teki bu kararı hiçe sayıyor. Yasağa uymayanlara, Kabahatler Kanunu' nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapılıyor.

Kömür kullanana para cezası kesilecek

Doğal güzellikleriyle ünlü gözde turizm merkezi Marmaris'te, yasak olan kömür kullanımı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yeniden gündeme geldi. 1984 yılından beri yasak olan kömür kullanımı ilçede kış ayının gelmesiyle birlikte şikayet konusu oldu.Marmaris’te 33 yıldır belediye encümeni tarafından getirilen kömür yakma yasağı o günden bu yana uygulanıyor. Ancak bazı vatandaşlar bu kuralı çiğneyerek Marmaris’teki bu kararı hiçe sayıyor. Vatandaşlar ise şikayetlerini direk zabıta ekiplerini bildirerek veya sosyal medyadan duyuruyor. Konuyla ilgili ihbarların artmasıyla birlikte ilçede kömür kullandığı tespit edilen vatandaşlara Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapılıyor.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü konuyla ilgili olarak, doğal değerleri yüksek kalitede olan bölgemizde gerek insan sağlığı açısından gerekse yeşil bitki örtümüzle denizimizin korunması amacıyla kömür kullanımına izin verilmeyeceği, kömürle ilgili yasağın titizlikle sürdürüleceği ve kullananların belirlenmesi halinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapılacağını belirtiyor.Yetkililer, “ iklimi olumsuz etkileyen, havayı kirleten, suyu ve toprağı zehirleyen kömür kullanımı konusunda tüm Marmaris halkını duyarlı olmaya, çevresinde kömür kullananları uyarmaya veya 153 numaralı telefondan belediye zabıtamıza bildirmeye davet ediyoruz" dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.