Kıyılar imara mı açılıyor ?

Sit alanlarıyla ilgili yeni düzenleme Muğla’da kıyıların imara açılacağı endişesiyle çevrecilerin tepkisine neden olmuştu. Sit alanlarıyla ilgili çalışma hakkında Muğla Valisi Amir Çiçek’in ardından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy da konuştu.

Kıyılar imara mı açılıyor ?

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris’te basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda SİT alanı düzenlemesi tasarısıyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Bu çalışmanın bilimsel rapor olduğunu belirten Vali Çiçek “SİT alanları ve kıyılar imara açılmıyor” demişti.Vali Çiçek’in ardından konuyla ilgili bir açıklama da Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy’dan geldi. Tekinsoy, Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge’ye konuştu. Tekinsoy “Genel Müdürlük olarak böyle bir kararımız yok. Bakanlık için de aynı şey. Yalnızca şu olmuş. İki yıl önce kıyıların durumunu belirlemek için bakanlık bir ihaleye çıkmış. Bu ihaleyi alan firma böyle bir çalışma yapmış. Bu çalışmada acaba bölgedeki belediyeler ne düşünüyor diye ilgili yerlere gönderilmiş. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor. İhaleyi alan firmanın projesi sanki bir hükümet kararı gibi algılanmış.” Dedi. Peki bu ne anlama geliyor? Tekinsoy bu soruya “İhaleyi alan firmanın belirlediği bilim insanları, bir rapor hazırlamışlar. Bu aslında bir ön çalışma. Henüz Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’ne bağlı 28 ayrı komisyona bile bu çalışma gelmedi. Daha o komisyonlar çalışmayı incelemedi. Bu sırada ilgili belediyelere de gönderildi. Onlar da görüşlerini verdiler. O görüşler de dikkate alınacak. Doğru yanlış tespit edilecek.” Yanıtını verdi. Tekinsoy, yalnızca bazı yerlerde tesciller olduğunu kaydederek “ bu tescillere göre imar için eskisinden daha ağır koşullar getiriliyor. Daha bu komisyonlara gidecek, orada ne yanlış ne doğru incelenecek sonra Ankara’ya gelecek biz bakacağız.” Dedi.
Tekinsoy, bundan sonraki aşamaya ilişkin de açıklamalar yaptı. “Bu çalışma için herkes endişesini dile getirecek, ilgili belediyeler, sivil toplum kuruluşları düşüncelerini söyleyecek, ondan sonra bir karar verilecek.” Değerlendirmesinde bulundu.Tekinsoy açıklamasında “Kıyılarda betonlaşma konusunda eskisinden daha ağır şartlar geliyor...” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.