Kıyı balıkçılığına destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan, sürdürülebilir balıkçılık için geleneksel kıyı balıkçılığını destekleyen tebliğ Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 10 metrenin altında olan balıkçı teknelerine 1000 TL’ye kadar ödeme yapılacak.

Kıyı balıkçılığına destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan "Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği 13.09.2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nejmettin Kaya yaptığı açıklamada ; ‘Bundan sonra yapılacak olan desteklemelerde, denizlerde faaliyet gösteren 10 m’den küçük balıkçı gemileri ile iç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin tamamı destekleme kapsamına alınmıştır. Gerekli şartları sağlayan gemilere boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacaktır. Boy uzunluğu 4,99 metreye kadar 500 TL, 5-7,99 metre arası750 TL,8-9,99 metre arası deniz balıkçı gemileri ile 8 metreden büyük tüm içsu balıkçı gemilerine 1.000 TL ödenecektir. Destekleme başvurusu yapılabilmesi için balıkçı gemisinin SUBİS’de kayıtlı olması, ruhsat tezkeresinin 01/01/2017 tarihinde vize süresi (iki yıl) dolmamış ve geçerli olması gerekmektedir. Söz konusu desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahiplerinin, 3 Kasım 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar İlçe Müdürlüğümüze başvurmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra başvurular  alınmayacaktır” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü