KHK açıklaması tartışma yarattı

Yeni KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında eylemlere müdahale eden şahıslara dokunulmazlık verildi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın KHK hakkındaki değerlendirmesi Türkiye’de tartışma yarattı.

KHK açıklaması tartışma yarattı

Resmi Gazete'de yayınlanan 2 yeni kanun hükmünde kararnamede, 15 Temmuz darbe girişimi ve 'girişimin devamı niteliğindeki eylemlere' müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı hükmü yer aldı. 696 sayılı KHK ile Olağanüstü hal uygulamalarının uygulanmasana ilişkin 8 Kasım 2016'da çıkarılan yasanın 37. maddesine ek yapıldı. Böylece darbe girişimi gecesi ve devamında eylemlere katılanlara yargı dokunulmazlığı getirilmiş oldu.

Türkiye Baralor Birliği ve CHP bu düzenlemeye tepki gösterdi. Bu tepkilerden biri de CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’dan geldi. Aldan’ın bir radyo yayınında "Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır." İfadelerini kullandığı basında yer aldı.

Bu  haberler üzerine AK Parti cephesinden de yanıt gecikmedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, yazılı açıklamayla CHP’li vekil Ömer Süha Aldan’ın bu değerlendirmesine tepki gösterdi. Öztürk, Aldan’ı 15 Temmuz’da Fetöcülere karşı gelenlere hakaret etmekle suçladı. Öztürk, açıklamasında   “15 Temmuz'da darbeyi Marmaris'te izleyen, bizlere bırakın yardımı tek bir telefon bile etmeyenler 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimine kontrollü darbe diyenlerin bizim gibi o gece demokrasiyi ve Cumhuriyeti korumak için sokağa çıkanları tankların önüne kendini atanları,tankları elleri ile durduranları anlayamazlar” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü