İçmeler Sahili ihalelerine tepki

Marmaris Kent Konseyi üyeleri

İçmeler Sahili ihalelerine tepki

Geçtiğimiz aylarda, Milli Parklar Müdürlüğü, İçmeler sahilinde bulunan büfelerin imara aykırı olduğunu belirterek yıkılması kararı almışt. Yıkılan büfelerin yerine  İçmeler sahilinde üç alan için Milli Parklar Müdürlüğü ihaleye çıkıyor. İhale 27 Aralık Çarşamba günü Manisa’da gerçekleşecek. Marmaris Kent Konseyi üyeleri ihaleye tepki gösterdi. Kent Konseyi üyeleri konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Kıyı Kanunu’na aykırı olan ihalenin iptali için, gerekli hukuksal mücadelenin verileceği açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda, Milli Parklar Müdürlüğü, İçmeler sahilinde bulunan büfelerin imara aykırı olduğunu belirterek yıkılması kararı almıştı.Milli Parklar Müdürlüğü, büfelerin bulunduğu sahil şeridinde,  üç  farklı yer için plaj aktivilerine yönelik yapı ve tesislerin yapılması amacıyla ihaleye çıkıyor. İhale 27 Aralık Çarşamba günü Manisa’da gerçekleşecek. Marmaris Kent Konseyi üyeleri ihaleye tepki gösterdi.Kent Konseyi üyeleri konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Daha önce yıkılan yerlerin tekrar ihaleye açılmasına anlam veremediklerini belirten Kent Konseyi Başkanı  Necmettin Yankol, uygulamanın  Kıyı Kanun’una aykırı olduğunu açıkladı.Yankol,"Daha bir yıl olmadan,aldıkları karardan geri dönmelerine bir anlam veremiyoruz.Biz Kent Konseyi olarak,kıyıların korunmasını ve vatadaşlar tarafından kullanılmasını istiyoruz."dedi

Yankol,Kent Konseyi olarak ihalenin iptali için  gereken hukuksal mücadeleyi vereceklerini  söyledi.İhaleye karşı olduklarını belirten Yankol şöyle konuştu,"Bununla ilgili her türlü hukuksal mücadelesini vereceğiz."dedi.Yankol, ihalenin iptali için siyasi partilerden de destek beklediklerini kaydetti.

Basın toplantısınd asöz alan,Kent Konseyi Çevre Grubu Başkanı  Gürsel Koç ise kıyıları kullanım hakkının halka ait olduğuna vurgu yaparak,konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü