Keloğlan Marmaris'te

Keloğlan Marmaris’te…Milli Masal kahramanlarını yerel değerlerle buluşturan proje kapsamında 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir masal kitabı kaleme aldı.

Keloğlan Marmaris'te

75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Bana Bir Masal Anlat, Bizden olsun; İçinde Anadolu ve Türkiye olsun” adlı bir proje hayata geçirdi. Marmaris İçle Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje milli özellikteki masal kahramanlarına karşı ilgiyi arttırmayı hedefliyor. Projenin hedef kitlesi 4-5 ve 6 yaş grubundaki çocuklar. Hikaye ve romanlar için ise Ortaokul ve Lise öğrenciler hedef alındı. Öğrenciler bu kapsamda atölye çalışması yaparak Keloğlan Marmaris’te masalını yazdı. Kitabın resimlerini Turunç İlkokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Belma Ayhan ebru sanatını da kullanarak yaptı. Kitapta Keloğlan’ın hikayesi Marmaris’te geçiyor. Marmaris’in dünyaca ünlü ürünü bal ve Balevi de kitapta yer alıyor.

Projenin tanıtımı için okulda basın toplantısı düzenledi. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, masal kitabı hakkında bilgi verdi. Aldoğan, öğrencilerin milli kültürü  tanımaları açısından bu çalışmayı önemsediklerini belirtti. 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Kılıç da kitabın atölye çalışması sonucu oluştuğunu anlattı. Kılıç, kitabın İngilizce baskını da çıkartmayı planladıklarını açıkladı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü