Kedi nüfusu kontrol altına alınıyor

Marmaris Belediyesi, kontrolsüz üreminin önüne geçmek için dört yılda 7490 kediyi kısırlaştırdı. Kısırlaştırma çalışmalarıyla dört yılda yaklaşık 200 bin kontrolsüz doğumun da önüne geçilmiş olundu.

Kedi nüfusu kontrol altına alınıyor

Sahipsiz sokak kedilerinin bakım, tedavi ve beslenmeleri için çalışmalar yürüten Marmaris Belediyesi, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için son 4 yılda 7490 kediyi kısırlaştırdı. Bir diğer deyişle 4 yılda 150 – 200 bin arası kontrolsüz doğumun önüne geçildi. Kedilere kısırlaştırmanın yanı sıra iç parazit ilacı uygulaması ve kuduz aşısı da yapıldı. Kısırlaştırılan ve genel bakımları yapılan kediler, işaretlendikten sonra tekrar alındıkları yerlere bırakıldı.
Veteriner İşleri Birimi tarafından yürütülen çalışmalara, barınak gönüllüleri, hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yetkililer yaz sezonu sonunda, sahiplendikleri hayvanları tekrar sokağa bırakanlara da çağrı da bulundu. Sahiplenilen dostları öncelikle sokağa terk etmemelerini, ancak illa bırakacaklarsa da, kısırlaştırdıktan sonra sokağa değil, hayvan barınağına bırakmalarını istedi. 
Marmaris'te 20 bin civarında sokak kedisinin yaşadığı tahmin ediliyor. Kediler, yılda 3 defa doğum yapabiliyor. Yapılan araştırmalara göre kısırlaştırılmamış bir kedi, üreme zincirinden 6 yılda 42.409 kedinin dünyaya gelmesine neden olabiliyor.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü