Karya Yolu için geldiler

Kültür Rotaları Derneği, her sene Türkiye’deki farklı bir yürüyüş rotasında temizlik ve işaretleme çalışması yapıyor. Derneğin bu yılki durağı Karya Yürüyüş Yolu oldu. Dernek temsilcileri ve gönüllüler Marmaris Belediyesi’nin desteğiyle Karya Yürüyüş Yolu’nda çalışma yaptı.

Karya Yolu için geldiler

Merkezi Antalya’da bulunan Kültür Rotaları Derneği tarafından her yıl farklı bir yürüyüş rotasında gerçekleştirilen kamp bu yıl Marmaris Belediyesi’nin de desteğiyle 850 km’lik Karya Yürüyüş Yolu’nda düzenlendi. Organizasyon için Japonya, Rusya, Belçika ve Amerika da dahil yurtdışından gelen gönüllüler, 3 hafta boyunca Karya Yürüyüş Yolu’nda temizlik ve işaretleme çalışması yaptı. Karya Yürüyüş Yolu proje sorumlusu Altay Özcan ve 15 kişilik gönüllü grubu; destekleri için Marmaris Belediyesi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarete Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, Halil Gökovalı ve Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt de katıldı.

Proje sorumlusu Altay Özcan, Akyaka’dan başlayan çalışmanın 10 gündür Marmaris ve çevresinde sürdüğünü söyleyerek gönüllülerin kaybolmaya yüz tutmuş rotalarda çalıları temizleyip, işaretlemeler yaptığını ifade etti. Amaçlarının dünyanın dört bir yanından gelerek ülkemizin doğal değerlerine sahip çıkan gönüllüler gibi yerel halkın da, yolları tanıması ve sahip çıkması olduğunu vurgulayan Dernek üyesi Onat Alan, Marmaris Belediyesi’ne destekleri için teşekkür etti. Konuklara son yıllarda Marmaris Belediyesi tarafından yaygınlaştırılmaya çalışılan Aktif Tatil anlatılarak, Belediyenin Aktif Tatil broşürleri hediye edildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.