Kardeş şehir Jinan'a ziyaret

Marmaris Belediyesi Çin’deki kardeş şehri Jinan’a planlı yıllık ziyaretini 18-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Kardeş şehir Jinan'a ziyaret

Marmaris Belediyesi Çin’deki kardeş şehri Jinan’a planlı yıllık ziyaretini 18-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan ile Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt’in yer aldığı heyet ziyaret ile ilgili rapor hazırladı.

Başkan yardımcısı Dursun Kaplan ile Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt’in yer aldığı heyet 18-23 Eylül tarihleri arasında yaptıkları ziyaret kapsamında, inceleme ve görüşmeleri madde madde raporladı.

120 milyon nüfuslu Shandong Eyaletinin başkenti olan Jinan, Türkiye’de adı az bilinse de Çin’in ekonomik açıdan en güçlü kentlerinden birisi.

Jinan Belediye Başkan Yardımcısı Wang Hongzhi başta olmak üzere çeşitli resmi görüşmelerde bulunan Marmaris heyetinin en çok ilgilendiği konu 24 katlı bir binada hizmet veren ve 400 personelin görev yaptığı “halkla ilişkiler” servisi oldu. Haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren Jinan Halkla İlişkiler Servisi, yalnızca eyalet başkenti Jinan’a değil, Shandong eyaletinin tamamına yönelik çalışıyor. Yabancılar için de 6 farklı dilde personel çalıştıran “Jinan Hotline” isimli servise vatandaşlar telefon ile “12345” numaralarını çevirerek ulaşabiliyor.

Marmaris heyeti, Shandong Eyaleti’nin en büyük yerel yayın kuruluşu olan Jinan TV’yi ziyaretinde ise halkın televizyon kültürü, medya hizmetleri, haber politikaları hakkında bilgi aldı.

Yeraltı su kaynakları açısından Dünya’nın en zengin kentlerinden birisi olan Jinan’dan geçen ve Çin’in ikinci, Dünya’nın altıncı en uzun nehri olan Sarı (Altın) Nehir kıyısında hayata geçirilen kentsel projeler incelendi.

Geleneksel Çin tıbbi ile modern tıp yöntemlerinin bir arada kullanıldığı bir sağlık merkezi ziyaret edildi.

Jinan Belediye Başkan Yardımcısı Wang Hongzhi ile Jinan Dış İlişkiler Bölümü ve belediye kuruluşu olan Jinan Turizm Şirketi yetkilileriyle yapılan görüşmelerde 2018 yılının Çin’de “Türkiye yılı” ilan edildiği, bu kapsamda Jinan ve Marmaris’in önemli etkinlikler gerçekleştirmesinin yerinde olacağı görüşüldü. Ayrıca 2018 yılı içerisinde Türkçe ve Çince Marmaris-Jinan broşürü hazırlanarak her 2 şehirde de vatandaşlara dağıtılması karara bağlandı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü