Kapalı Çarşı'da yangın paniği

Marmaris Kapalı Çarşı’da bir tekstil firmasının ahşap çatısında yangın çıktı. Yalıtım malzemesi kaplanırken çıktığı öne sürülen yangın paniğe neden oldu. Yangın, çevre binalara sıçramadan kontrol altına alındı.

Kapalı Çarşı'da yangın paniği

Marmaris Kapalı Çarşı’nın 40. sokak girişindeki iki katlı bir tekstil firmasının çatı katında yangın çıktı.Dumanların yükseldiğini gören esnaf itfaiye ekiplerini aradı. İhbar üzerine çarşının bulunduğu alana gelen itfaiye ekipleri, demir bariyerlerin kapalı olmasından dolayı yangının bulunduğu alana girmekte zorlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinden kimileri kasksız ve gaz maskesiz çatıya çıkarak yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalede zorlandığını düşünen bazı kişiler çatıya çıkarak söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın nedeniyle bitişik apartmandaki iki aile dairelerini boşalttı. Kapalı Çarşı ve civarında ki sokaklar yoğun dumanla kaplandı.

Yangın yerinden uzaklaşmayan vatandaşlar ve çocuklar  ise duman altında olan biteni film gibi seyretti.

Yangını ilk fark ederek ihbar eden Marmaris Belediye Meclisi üyesi Zeki Danışman olayla ilgili “ Tekstil firmasının çatısında izolasyon çalışması yapılıyordu. Çatı ahşap olduğu için kullanılan yapıştırıcı madde yalıtım maddesini tutuşturmuş. Dışarıda otururken is kokusu aldım ve dumanları fark ettim. Hemen itfaiye ekiplerini arayarak yangını ihbar ettim. Zamanında müdahale olmasaydı Kapalı Çarşı’da ciddi hasar meydana gelirdi” dedi. 

Bir saat süren müdahale sonrası yangın bitişik apartmanlara sıçramadan kontrol altına alındı.  Yangın nedeniyle çatı tamamen kül olurken bir tekstil firması ve bir gözlükçü de büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangın ile ilgili soruşturma başlattı. 

Çevre esnafı ve bazı apartman sakinleri Kapalı Çarşı’nın üzerinin açılmasını istedi. Mahalle sakinleri, olası büyük bir yangında itfaiye ekiplerinin Kapalı Çarşı’ya girmekte ve duruma müdahale de zorlandıklarını öne sürdü. Vatandaşlar  “Kapalı Çarşı patlamaya hazır tüp gibi. Burada çıkacak büyük bir yangını bu itfaiye ekipleri ile söndürmek zor. Her şey plastik ve çok çabuk alev alan materyallerle çevrili. Marmaris Belediyesi bir an önce karar alarak bu Kapalı Çarşı’nın büyük bölümünün üzerinin kaldırılmasını sağlamalıdır. Büyük bir facia yaşanmadan önlem alınmalıdır. Kışın korkarak çarşıya giriyoruz. Çoğu zaman sokakların elektrikler yok. “dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.