Kale çevresinde sihirli dönüşüm başlıyor

Marmaris Belediyesi, ilçe turizmine büyük prim kazandıracak önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Marmaris Kale ve çevresindeki kentsel sit alanında cephe iyileştirme projesi başlıyor.

Kale çevresinde sihirli dönüşüm başlıyor

Türkiye’nin turistik ilçelerinden Cunda, Alaçatı, Şirince ve Eski Foça. Tarihi evleri ve sokaklarını turizme kazandırarak bugün hem yerli hem de yabancı misafirlerin gözde turizm ilçeleri oldu. Bu turizm ilçelerini ziyaret edenler, eski yerleşim yerlerindeki tarihi evlerin turizme kazandırılmasıyla yüksek gelir grubundaki turist profilini ağırlamaya başladı.

Sıra Marmaris’te. Marmaris Belediyesi, kent merkezindeki Kale çevresi kentsel sit alanında ilçe turizmine de büyük katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçirecek. Marmaris’in kentsel Sit Alanı Marmaris Kalesi’nin çevresinde tarihi yapıların olduğu 4 hektarlık bir alanı kapsıyor.Kale çevresinde eski Marmaris evlerinin değişikliğe uğramamış örneklerini görmek mümkün  olsa da tarihi dokunun kısmen bozulduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Marmaris Belediyesi de eski Marmaris evlerini bugüne yansıtmak, ilçenin nadide eski yerleşim yerini hak ettiği noktaya taşımak için Marmaris Kale Çevresi Kentsel sit alanı cephe iyileştirme projesini hayata geçirecek.

Proje etaplar halinde gerçekleşecek. Projenin birinci etabı Hafsa Sultan Kervansarayı ile başlayan ve  kaleye çıkan 30. Sokak’ta uygulanacak. Bu sokağın tamamlanmasının ardından ilerleyen süreçte,  Yat Limanı’ndan Müze’ye bağlanan Kaleiçi sokaklarda da etaplar halinde düzenlemeler yapılacak.

Marmaris Belediyesi yetkililerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada “ Marmaris’in alternatif turizm olanaklarına ulaşılabilirliği ve çekiciliğini ,sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile tarihi kent dokusunu da içine alacak şekilde  geliştirmeyi amaçladık.  Kale çevresinin Kültür turizmi ile bölge ekonomisine olan katkısının arttırılması hedefleniyor.  Marmaris Belediyesi olarak  kale çevresi kentsel sit alanı içinde kalan ve özellikle kaleye çıkan sokaklarımızda Sokak ve cephe iyileştirme çalışmalarına başlanmıştır.” Denildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.