Kadınlardan "kefenli" açıklama

Marmaris’te 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda etkinlik düzenlendi. Şiddete uğrayan kadınları makyajla temisl eden katılımcılardan bazıları da kefen giydi. Kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Kadınlardan

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, “25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü” kapsamında  hafta sonu etkinlik düzenledi. 

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe sivil toplum kuruluşu temsilcileri, CHP Marmaris  İlçe Başkanı Tolga Akbay ve  İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz’ın  yanı sıra çok sayıda erkek de destek verdi. 

Kefen giyen kadınlar üzerlerinde “ Ya toprağınsın ya benim”, “ boşanmak istedim sokakta öldürüldüm”, ve “Fiziksel ve psikolojik şiddete dayanamadım hayatıma son verdim” dövizi astı. Kadınlar yaptıkları makyajla şiddet görmüş kadınları temsil etti.

Grup adına Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadın  Meclisi Başkanı Şenay Kılın basın açıklaması yaptı. Kılın, "Ne yazık ki ülkemizde her geçen yıl kadına yönelik fiziki ve psikolojik şiddet artmaktadır. Kadına şiddetin önüne geçilmesi için temelden eğitim gerekmektedir. Okula başlanılan ilk günlerden itibaren şiddetin zararları anlatılmalıdır. Bizler, sessiz kalan hem cinslerimizin haklarını savunmak için el birliği vererek mücadele etmek zorundayız. Kadına yönelik şiddet cezasız kaldığı sürece artarak devam edecektir. Bacılarımız, kız kardeşlerimiz, annelerimiz ve teyzelerimizin haklarını savunmak için herkesin duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kadına şiddet eylem cezaları artırılıncaya kadar bu meydanlarda mücadelemiz devam edecek" dedi. 

Etkinlik sonrası Şiddete uğramış kadınların fotoğraflarının bulunduğu ve kadın hakları ile ilgili yasaların yazılı sergi gezildi.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.