KADES Marmaris'te tanıtıldı

Kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa adı KADES olan “Kadın Destek İhbar Sistemi” tanıtmak için 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda stant açtı.

KADES Marmaris'te tanıtıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün şiddete maruz kalmış veya maruz kalma ihtimali olan kadınların ihbarlarının daha hızlı haber merkezlerine iletmeleri amacıyla IOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılabilecek “Kadın Destek İhbar Sistemi” hayata geçirdi.

KADES Uygulamasının hayata geçmesi ardından “25 Kasım Kadına Şiddete Mücadele Günü” kapsamında Marmaris Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Grup Amirliği ekipleri tanıtım standı açtı.

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda stant açan polisler, mobil uygulama hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulunarak el ilanları dağıttı. Polisler, bazı kadınlara uygulamayı indirmeleri için yardımcı oldu.

“25 Kasım Kadına Şiddete Mücadele Günü” kapsamında basın açıklaması  düzenleyen kadınlar ve siyasi parti temsilcileri stantı ziyaret etti.Uygulama hakkında bilgi aldı. Toplum Destekli Polislik Grup Amirliği ekipleri, şehrin ana caddelerinde dolaşarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bastırdığı KADES bilgilendirme el ilanlarını dağıttı. Ayrıca meydanda bulunan dev ekranda mobil sistem hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “ Kadına Destek İhbar Sistemitanıtımı için bir hafta süreyle şehrimizin ana caddelerinde stant açıp Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bastırdığı el ilanlarını dağıtacağız. Bir hafta süreyle her gün bin tane el ilanı dağıtılarak sistem hakkında vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.” dedi.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü