İstinat duvarı tuvale dönüştü

Marmaris-İçmeler Karayolu üzerindeki istinat duvarı tuvale dönüştü. Marmaris’in öne çıkan değerlerinin resmedildiği çalışma ile bölge yeni bir görünüme kavuştu.

İstinat duvarı tuvale dönüştü

Marmaris – İçmeler karayolu üzerinde bulunan 147 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve KSANTİST ( Kamusal Alanda Sanat Topluluğu) ortak çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuştu.
Yaklaşık 1,5 ay önce başlayan çalışmalar hakkında bilgi veren (KSANTİST) topluluğu kurucusu Kübra Şirinyurt; ‘’Halkın sanatla sokakta yan yana olabileceği, ‘kentsel iyileştirmede sanatın rolü’ adı altında bir çalışma yaptık. Konu olarak Marmaris’in özelliklerini bir araya toplayalım istedik. Marmaris Semenderi, karakulak, bisiklet yolları, Marmaris Kalesi, Çam ağacı, arı, Turgut Şelalesi, Kız Kumu Plajı, dağ keçisi, karetta karettalar gibi yöremizin sembollerini yansıtmaya çalıştık. Projeye desteklerinden ötürü Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar başta olmak üzere çalışma arkadaşlarım Serdar Akpınar, Güçlü Kamberler ve Selin Yükselsoy’a, amatör ruhla gelip kamusal alanda çalışmaları görüp destekleyen Sibel İnan’a ve desteklerini esirgemeyen tüm sanatsever halkımıza çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdil de çalışmayı bitkilerle bütünlemek için üst bölüme 500 çeşit bitki dikildiğini söyledi. Duvarda resimlerle pek çok mesaja yer verilirken, balık ağına takılmış bir karetta karetta ile de önemli bir çevre sorununa dikkat çekildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.