İmar Barışı'nı suistimal edene suç duyurusu

İmar Barışı sonrası Muğla bölgesinde kaçak yapı sayısında artış yaşandığı iddiaları üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük yazılı bir açıklama yaparak imar barışını suistimal edenler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

İmar Barışı'nı suistimal edene suç duyurusu

İmar Barışı düzenlemesi ile "31.12.2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi verilmesinin önü açıldı. Ancak İmar Barışı düzenlemesiyle birlikte Muğla bölgesinde kaçak yapı sayısının arttığı şikayetleri ve iddiaları gündeme geldi. Bu iddialarla ilgilili  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada  “ iletilen şikâyetlerden anlaşıldığı üzere bazı şahıs veya kuruluşlar tarafından söz konusu İmar Barışına Yönelik Kanunun suistimal edildiği ve buna bağlı olarak 31.12.2017 tarihinden sonra yapımına başlanan ve kanun şartlarını taşımayan uygulamalar yapıldığı anlaşılmaktadır.”  denildi.

Açıklamada, bu yapıların tespitiyle ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi. Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“ Bakanlığımız yetki ve görevi kapsamında kalan korunan alanlar(doğal sit alanları ve özel çevre koruma bölgelerinde) başta olmak üzere Muğla ili genelinde izinsiz yapılaşmaya ilişkin suiistimallerin engellenmesi hususunda gerekli yasal tedbirlerin alınması açısından uydu fotoğrafları, arazi tespit çalışmaları ve ilgili Belediye Başkanlıkları eliyle tespit çalışmaları devam etmektedir. Valiliğimizce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tespiti yapılan tüm inşai faaliyetlere ilişkin gerekli iş ve işlemler yapılacak olup vatandaşlarımızın kanuna ve ilgili mevzuata aykırı işlem yapması, müracaatta yalan ve yanlış beyanda bulunması halinde Türk Ceza Kanununun “Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan” başlıklı 206’ncı maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesi gerekmektedir.”

 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.