"İmar barışından sonra kaçak yapı arttı"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bölgemizdeki kaçak yapılarla ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı. İmar Barışı düzenlemesinin ardından bölgede kaçak yapıların arttığını söyledi. Çarpıcı örnekler veren Acar, bu konuda devletin acil önlem alması gerektiğini kaydetti

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar,  24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında bir araya geldiği gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Acar, İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili de konuştu.  İmar Barışı düzenlemesinin beyana dayalı olması ve bu durumun suistimallere yol açtığı endişesi hatırlatıldı. Bu durumun bölgedeki kaçak yapı baskısını arttırıp arttırmadığı soruldu. Acar, İmar Barışı düzenlemesinin ardından bölgede kaçak yapının çoğalmaya başladığını açıkladı.

Başkan Acar “ Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, bölgemizde kaçak yapı stoğu var. Belediye kaçak yapı stoğunun önüne geçebilmek için elinden gelen duyarlılığı gösterdi. Seçimler öncesinde, benim şahsen  seçim yatırımı olarak düşündüğüm proje, imar barışı ile, 2017 yılı sonu itibariyle mevcut yapıların yasal hale gelmesi, iskan alabilmesi adına barış çıkarıldı. Bu beyana bağlı oldu. Bu söylem olduktan sonra kaçak yapı çoğalmaya başladı. “ dedi.

Başkan Acar, artan kaçak yapılarla ilgili çarpıcı örnekler verdi. Acar şunları söyledi:

“  Şu anda ne acıdır ki kaçak yapılaşma devam ediyor. Enterasan olaylar yaşıyoruz. Tapulu arsa metrekaresinde daha büyük metrekarelerde kaçak yapısının olduğunu beyan edenlere tanık oluyoruz. 100 metrekare arsa 150 metrekare  bina olduğunu beyan ediyor. Bu ne anlama geliyor? Komşuya taşma imkanı yok ama Hazine, orman vs.  mülkiyete tecavüz olduğu anlamına geliyor. Boş yapıda bina yokken, başka bir yapının fotoğrafını çekerek ya da boş konteynırın fotoğrafını çekerek ileride siparişini verdiği yapının buraya konulmasının önünün şimdiden açılması gibi kontrolsüz şekilde suistimale dayalı tablo var. “

Başkan Acar, bölgede tehlikeli boyutlara ulaşmasından endişe ettiği kaçak yapılarla ilgili devletin acil önlem alması gerektiğini ifade etti.

Acar “ İnsanlar bunu kendisine avantaj olarak görmemeli. Buralarda yeterince kaçak yapı var. Burada altyapı, su,  kanalizasyon olmayan yerde mevcut yapı stoğunun kontrolsüz artması demek, büyük sorunları da beraberinde getirir. Susuzluk gibi, kanalizasyon altyapısı yok denize gidiyor. Bindiğimiz dalı kesiyoruz. Devlet bununla ilgili acil önlemini almalı. Ne acıdır ki, tüm bu kontrol ve denetimlerin yükü, bu işten hiçbir faydası olmayan, imar barışını tasvip etmeyen yerel yönetimlere külfet olarak geri döneceği kanaatindeyiz. Gidişat bu yönde” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü