İmar Barışı Meclis'e geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar affına hazırlanıyor. Düzenleme bir hafta içinde Meclis’e gelecek. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, imar barışı adı verilen düzenlemeyle Muğla’daki 30 bine yakın kaçak yapı sorununun çözüleceğini söyledi

İmar Barışı Meclis'e geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki imar ve iskan problemi için 'imar affı' geleceğini  açıkladı.Özhaseki “İmara aykırılıklar, işgaller var. 1 hafta içinde Meclis’e gelecek. Vatandaş cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, kavga bitecek.” Dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, imar barışı ile Muğla genelinde 30 bine yakın kaçak yapıyla ilgili sorunun çözüleceğini açıkladı.

Öztürk “ düzenleme bu hafta meclise gelecek. Bakanlığımız çalışma yapacak. Meclis kapanmadan son kanun olarak çıkacak bu kanun. 30 bine yakın kaçak bina var. Vergi barışı dediğimiz. Bölgemizle ilgili damını onarmış, sıkıntıları kaldıracak şekilde.. Öçk bölgesinde kaçak yapılar var. Bir metre fazla yapmış, kaçak olmuş. Vatandaşın sorununu çözecek imar barışı geliyor. Vatandaş binanın değerinin yüzde üçünü ödeyecek. Yasal statüye kavuşacak” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü