"İmam Hatiplere mecbur etmenin altyapısı"

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, basın toplantısı düzenledi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Marmaris’te eğitim alanında yaşanan sıkıntı ve sorunlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Basın açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği, Veli-Der ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği temsilcilere de katıldı.

Acar Ünlü, Marmaris’te öğrencilerin yaşadığı sorunlara da işaret etti. Bunlardan biri de köylerde yaşayan öğrencilerin şehir merkezindeki okullara ulaşım sıkıntısıydı. Taşımalı sistemin kaldırıldığını hatırlatan  Ünlü, velilerin ulaşım masrafları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını örneklerle anlattı.Ünlü “ Bölgemizle ilgili baktığımızda öğrencinin köyden Marmaris’e gelişiyle ilgili öğrenci pasosu varsa 8,60 geliş ödüyor. Aynı rakamı gidiş için de ödüyor. Paso yoksa bir sefer 11 lira. Asgari ücret 1600 Lira. “ dedi.

Ulaşım maliyetlerinin öğrencileri Marmaris’te konaklamaya sevk ettiğini belirten Acar Ünlü, Marmaris’teki köylerden gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşadığına da dikkat çekti. Konaklama sıkıntısı çeken öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imam hatip yurtlarına yönlendirildiğini ifade etti.

Ünlü “ Öğrencilerin apart ya da yurt bulması gerekiyor. Yurt nerede var? İmam Hatipler’de var.AKP İlçe Başkanı bize külliyen yalan dedi. Bakın fotoğraflarla gösteriyorum. Burası İmam hatip erkek yurdu . bizim yalan söylediğimizi ifade etti.Kendisine bu sözleri iade ediyorum. Bize yalan dediği yurtların fotoğrafları. Niye imam hatip yazıyorsunuz?Bu yarın öbür gün İmam hatiplere mecbur etmenin  altyapısını hazırlayan sistem. Ulaşım problemi bile nereye varıyor, bu yaşananlar gösteriyor. “ dedi.

Ünlü, yaşanan sorunların özellikle kız çocuklarının eğitimini sekteye uğrattığını belirterek “Veli okutamıyor. Evlendiriyor.Çocuk gelin sayısı artıyor. Çok sistemsel yaklaşım var.Her gün bir sinek türü. 115 çocuk hamile kaldı. Bu olay da bugün sinek oldu. Bataklık sinek üretiyor. Bu bataklığı kurutmak gerekiyor. Eğitim sistemini  laik çerçeveye getirmek geriyor ki bataklık kurusun. Bataklık her gün yeni sinek üretmeye devam edecek.”dedi.

Ünlü, hükümetin özel okula giden öğrencilere  destek verdiğini belirtti. Devlet okullarında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve şunları söyledi.

“Köy çocukları ulaşım için dünyanın parasını verirken, okulda temizlik hademe ihtiyaçları karşılanmazken, okul aile birlikleri kermes kermes dolaşırken, özel okullara destek sağlanıyor. Anlamak mümkün değil. Ben çok merak ediyorum. Yapılan yardımlarda Marmaris’teki kaç öğrenciye yardım yapıldı?  Devlet okullarına yapılan yatırım bütçelerini çok merak ediyorum. Ben siyasi parti temsilcisi ve veli olarak merak ediyorum.”dedi.

Ünlü, Marmaris’te ikili eğitimin devam ettiği okullar olduğunun altını çizdi. Bu sorunun okullarda yapılacak düzenlemelerle çözülebileceğini söyledi. Ünlü “Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir bina boş şekilde hizmet veriyor. Nedip Cengiz Eker,İmam Hatip Okulu boş kapasitesiyle eğitim yapıyor.İkisini birleştirebilirsiniz. Nedip Cengiz İmam Hatip Okulu’nu da Şehit Ahmet Benler’e verirseniz, sorunu çözebilirsiniz” diye konuştu.

Ünlü, Marmaris’te özel eğitim veren okullarda da eksiklikler olduğuna dikkat çekerek “Bazı özel eğitim okulları var. Farkında mı yetkililer? Özel eğitim okulu içler acısı haline şahit olmamak için bunları değerlendirmek lazım. Evrenpaşa İlkokulu’nda koridor bölünerek sınıf yapılmış. Özel çocuklar, bu şartlar altında eğitim yapmaya çalışıyor.Sıtkı Zaralı da özel eğitim yapmaya çalışıyor. İhsan mermerci baraka gibi eğitim yapmaya çalışıyor. “dedi.

Ünlü,  eğitimin ideolojik bazı vakıf ve kurumlara devredilmesine de tepki gösterdi. Uzman olmayan kişilerin çocuklara eğitim veremeyeceğini söyledi.

Ünlü “ Marmaris’te Özel Çamlıca Öğrenci Yurdu, İrfan Yardımalşma Derneği var. Bu gibi dernek ve kurumlara eğitimin teslim edilmesi ve partnerlik yapılması doğru değil.Ensar Vakfı’na ziyaret yapıldığını gördük.Aklamaya sahip çıkılmaya çalışıldığını gördük. Biz uyarımızı yapalım. Marmaris’te yanlış bir şey yapılırsa biz o kurumları başlarına yıkarız. Bizim çocuklarımıza dokundukları anda biz onların çatısını başına yıkarız.” Dedi.

Ünlü, basın toplantısında AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen’in  ödül töreni için okullara davet edilmesini de eleştirdi. Ünlü “geçen AKP İlçe başkanı ödül töreni için okula davet edilmiş. Siyaseti ayırmak lazım. Hükümetin görevlileri değil. İktidarlar hep değişir. Bu yaptıklarınızla ilgili kendinizi açıklayabilme noktasında olmalısınız. Hükümetin değil, devletin görevlisi olduğunuzu yanlışı yapana hatırlatıyorum. “dedi.

Acar Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürüne yönelttiği soruları AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen’in yanıt vermesine yönelik de şunları söyledi.Ünlü “AKP siyaset mi üretemiyor.  Milli Eğitime  sorduğumuz sorulara niye AKP cevap veriyor. AKP Milli eğitimin muhatabı mıdır?  Onlara soru sorulunca AKP İlçe Başkanı mı cevap verecek? Yetki karmaşası da olmaması lazım. “dedi.

Ünlü, Osman Ülgen’e yanıtlaması istemiyle bir soru da yöneltti.Ünlü “ madem milli eğitim sorduğumuz sorulara cevap verecek kadar geniş alanı var. Okluk Koyu’ndaki alanla ilgili bilgi versin. Doğa çevre katliamı var. Siyaseti ne için yaptığımızı bilmemiz lazım. Siz Söğüt Köyü’ndeki tankere de ses çıkarmadınız. Siyaseti neden yapıyorsunuz.  Sizin  kurumun başındaki yanlış yapıyor diye yanlışa ses çıkarmamak ne kadar etik” diye konuştu.  Acar Ünlü,20 Ocak Cumartesi günü  Marmaris’te düzenlenecek OHAL Paneli hakkında da bilgi verdi. Panele CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in katılacağını söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü