"İkinci kaçak saray Okluk Koyu'nda

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı konut inşaatıyla ilgili açıklama ylaptı. Cumhurbaşkanlığı yazlık Konutu’nun yıkılarak yerine 300 odalı yeni bir konut yapıldığını açıkladı. Üstündağ, “ ikinci bir kaçak saray şu an Okluk Koyu’na yapılıyor” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Marmaris’te yapımına başlanan Okluk Koyu’ndaki Cumhuraşkanlığı konutuyla ilgili açıklama yaptı. Üstündağ, ikinci kaçak saray’ın Okluk Koyuna yapıldığını belirterek “Turgut özal döneminde 4 oda bir salon olarak yapılan cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü şu anda yıkılıyor. Çin Seddi gibi sarayın surları yapılıyor. Bakir koydaki bu mütevazi konut yıkılarak 300 odalı 400 çalışana olacağı belirlenen bir yazlık yapılacak. Denizde dolgu yapılarak da iki adet yat yanaşma iskelesi de bu kaçak sarayın önüne yatların demirleyebileceği bir şekilde planlanıyor” dedi.

Akınüstandağ, bu alanın 500 metre kıyı koruma kuşağında olduğunu belirtti “ burada yapılaşma mevzuata göre  yasak.  Bu alan yazlık sarayın bulunduğu koy ve onun çok daha geniş alanı birinci derece doğal sit alanıdır. Söz konusu yazlık sarayın olduğu alan kesin korunacak hassas alan içinde. Bu nedenle bakanlar kurulu kararına  ihtiyaç duyuluyor. O karar dahi  alınmamış.” Dedi. Akın Üstündağ, bir soru üzerine “burası  birinci derece doğal sit alanı. Sadece adrese teslim birinci derece doğal sit ‘i bu bölge için kaldırmışlar. Kimsenin de haberi yok” yanıtını verdi.

Akın Üstündağ açıklamasında “ Sen 300 odalı bu sarayda bütün sülaleni mi tatil yaptıracaksın? Yoksa çoluk çocuğu çok olan Katar Prenslerine mi burada tatil yaptıracaksın?”  sorularını yöneltti.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.