İKİ KANTİN VE MARKETİ SOYDULAR

Marmaris’te bir gecede iki kantin ve bir markette hırsızlık olayı yaşandı. Polis hırsızlıkla ilgili biri 15, diğeri 16 yaşında iki çocuğu gözaltına aldı. Zanlılar tutuklandı.

İKİ KANTİN VE MARKETİ SOYDULAR

Beldibi Mahallesi'nde Sıtkı Zaralı İlkokulu ve Ahmet Gençalioğlu Anadolu Lisesi'nin kantinleri ile 100 metre ilerdeki bir markete hırsızlık olayı yaşandı. Gece yarısı kapı kilitlerini zorlayarak giren hırsızlar, kasalardaki toplam 500 liralık bozuk para, bir dizüstü bilgisayarı, sigara ve bir miktar gıda maddesi çaldı. Hırsızlık olayı kantin işletmecileri ve market sahibinin işyerlerine gelmeleriyle ortaya çıktı. Şikayet üzerine harekete geçen Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, her iki okul ile marketteki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Kayıtlardan hırsızlık olayına karışan iki şüphelinin, benzer suçlardan poliste 20 suç kaydı bulunan 15 yaşındaki D.K. ve 17 suç kaydı olan 16 yaşındaki R.B., olduğu belirlendi.

Hırsızlık için girdikleri okul kantinlerinde, tost yapıp karınlarını doyurdukları da tespit edilen iki şüpheli, aynı mahalledeki bir internet kafede bilgisayar oyunu oynarken polis tarafından yakalandı.

Zanlıların hırsızlık suçundan yattıkları cezaevinden geçen 25 Aralık'ta tahliye oldukları ancak 6 gün sonra iki motosiklet çalıp, bir marketten hırsızlık yaptıkları belirlendi. Bu olayların ardından gözaltına alınan zanlıların sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. D.K. ve R.B., polisteki, ifadelerinde görüntülere rağmen kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen yaşı küçük iki şüpheli, 'nitelikli hırsızlık' ve 'adli kontrol şartını' bozdukları gerekçesiyle tutuklandı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.