"Hiçkimse istediği işi istediği gibi yapamıyor"

Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Füsun Demirel, Marmaris Tiyatro Günleri kapsamında Aşk Dersleri adlı tiyatro oyununu sahneledi. Demirel, sahneye çıkmadan önce Marmaris Haber’e özel açıklama yaptı.

Marmaris Tiyatro Günleri’nin son oyunu Füsun Demirel’in Aşk Dersleri oldu. Marmarisliler tiyatro oyunu öncesinde salonu doldurdu. Demirel’in oyunu ilgiyle izlendi.

Füsun Demirel, sahneye çıkmadan önce Marmaris Haber’e özel açıklamalar yaptı. Marmaris’e ilk kez gelen oyuncu Aşk Dersleri’ni anlattı. Oyunun İtalyan yazarlar tarafından kaleme alındığını belirten Demirel, kendi uyarlamasıyla yeni metnin çok sevildiğini söyledi. Demirel, Tiyatro sahnesine merhum Sanatçı Tarık Akan’ın adının verilmesinden de büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Televizyonda ve sinemada en çok izlenen yapımlarda yer alan sanatçı son bir yıldır sadece tiyatro yaptığını anlattı. Demirel “ yeni oyun çeşitli film teklifleri alıyorum. Yakın zamanda televizyon görünmüyor. Eskiler oka dara güzeldi ki yeniler onların yerini tutmuyor” dedi. Demirel,  Türkiye’de ifade ve düşünce özgürlüğü açısından sınırlama olduğunu belirterek  “ hiç kimse istediği işi istediği gibi yapamıyor. Ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlanmış durumda. Sanatçılar, gazeteciler ve akademisyenler için zor bir dönem. Biz de bu baskıları yaşıyoruz” dedi.

 

 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü