“HER İLAÇ AYNI ZAMANDA BİR ZEHİR”

Uzmanlar, ilaç, gıda takviyeleri ve protein kullanımına karşı uyarıyor. Amerika’da tüm ölüm sebepleri arasında yanlış ilaç kullanımı dördüncü sırada yer alıyor. Uzmanlar “her ilaç aynı zamanda bir zehirdir” diyerek konunun önemine dikkat çekiyor.

“HER İLAÇ AYNI ZAMANDA BİR ZEHİR”

Klinik Biyokimya Uzmanı ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Olgun, yanlış ilaç kullanımı ve yol açtığı sorunlar hakkında çarpıcı bilgiler verdi.Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarına göre dünyada kullanılan ilaçların yüzde 50'sinden fazlasının yanlış kullanıldığını söyleyen Olgun, sadece Amerika'da tüm ölüm sebepleri içinde yanlış ilaç kullanımının 4. sırada olduğuna dikkat çekti. Hastanın ilaca uyumundan, doğru ve etkin ilaç yazılmasına kadar yarı yarıya bir uyum sorunu yaşandığını  belirtti. Yanlış ilaç kullanımının yol açabileceği sorunlara işaret etti.

Olgun, Spor yapanların aldığı gıda takviyeleri ve proteinlerin de tehlikeli olduğunu söyledi.Olgun bazı minarel ve vitamin takviyelerinde ise sakınca bulunmadığına dikkat çekti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü