HDP İlçe Binası'nın camları kırıldı

Marmaris'te (HDP) Halkların Demokratik Partisi binasının camları psikolojik sorunları olduğu öne sürülen bir kişi tarafından kırıldı. Polis tarafından yakalanan 25 yaşındaki A.T.D. nöbetçi savcı tarafından gözaltına alındı. İddialarla ilgili soruşturma devam ediyor.

HDP İlçe Binası'nın camları kırıldı

Ulusal Egemenlik Caddesi’nde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) binası bugün(pazartesi) sabaha karşı kimliği belirsiz bir kişi tarafından camları kırıldı. Devriye gezen polis ekipleri durumu fark ederek araştırma başlattı. Çok sayıda polis ekibi cadde ve çevre sokakların giriş çıkışlarını tuttu. Yapılan araştırma sonucu kaçmaya çalışan bir kişi yakalandı. Nöbetçi Savcı talimatıyla İlçe Terörle Mücadele Grup Amirliği’nde gözaltına alınan 25 yaşındaki A.T.D. doktor raporu alındı. Sabıkası bulunmayan A.T.D.’nin alınan doktor raporunda, “ Hiperaktife bozukluğu, öfke kontrolü rahatsızlığı bulunduğu sürekli psikiyatri ilaçlar aldığı ve psikolojik tedavi gördüğü” tespit edildi.

Polis, parti yetkililerini arayarak bilgi verdi. Partililer, hizmet binası önünde toplandı. Polis Olay İnceleme ekipleri inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde parti ofisi içinde bir şey çalınmadığı, flama ve eşyalara zarar verildiği tespit edildi. İddialarla ilgili soruşturma devam ediyor

HEPİMİZ BİR ARADA YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

Olayla ilgili açıklama yapan HDP üyesi Mehmet Tayyar Küçük, “ Olay gece olmuş ve polis arkadaşlar araştırmalarını yapıyor. Bu ülkenin geleceğini birileri yazık ediyor. Söylenecek bir şey yok, bunu yapanları kutluyorum. HDP’nin camlarını kırmakla ülkenin barışına, geleceğine ve vatan, millete büyük katkı yaptılar. Tebrik ediyorum onları bu ülkenin insanları çok mutlu oldu. İyi ki bizi baskı altında tutuyorlar, iyi ki bizim eş başkanlarımıza söz hakkı vermiyorlar, iyi ki camlarımızı kırıyorlar diye 6 milyon seçmenimiz aileleri ile çok mutlu oluyor. Münferit bir olay olabilir. Fakat kişisel bir saldırı yanı sıra dikkat edilmesi gereken konu bu kişi ve kişilerin doldurulmalarıdır. Bu tür ırkçı, ayrımcı düşüncelerle bir noktaya varılmaz. Ülkemizde, Kürt ve alevi kardeşlerimiz hepimiz bir arada yaşamak zorundayız. Bu tür insanları ayrımcı fikirler ile donatırsanız mutlaka aralarında psikopat veya kişiliksiz birileri çıkar. Önemli olan bu zihniyetleri ortadan kaldırmaktır. Barışı inşa etmek Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali ve her kesimin ciddi görevidir. Herkesin ırkçı ve barış karşıtı cümlelere karşı bir olmak zorundadır. Bizler, birbirimizi farklılıklarımızla sevmek zorundayız. Türkiye’de farklılıklarla yaşamak zorunda olduğumuz mesajı herkes tarafından verilmelidir” dedi. 

Emniyet yetkilileri, “Olayla ilgili nöbetçi savcı talimatıyla bir kişi gözaltına alınmıştır. Savcılık talimatıyla soruşturma devam etmektedir. Saldırının siyasi bir yönü yoktur tamamen kişiseldir. Şüpheli psikolojik tedavi görmekte ve ilaç kullanmaktadır” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü