Hayvan katliamlarına "Dur" diyecekler

Marmaris’teki iki hayvan hakları derneği,Marmaris Kent Konseyi ile işbirliği yaptı. Sivil toplum örgütü temsilcileri, Marmaris’te neredeyse her gün yaşanır hale gelen hayvan katliamlarına karşı savaş açtı.

Hayvan katliamlarına

Marmaris Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Yıldız, Marmaris İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter,sokak hayvanlarının zehirlenmesi olaylarına karşı mücadeleyi Kent Konseyi’nin de desteğini alarak devam ettirecek.

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol,  üyeler ve dernek temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenlendi. Marmaris’te infial yaratan sokak hayvanlarının zehirlenme olaylarıyla ilgili mücadelede Kent Konseyi’nin de yer alacağını söyledi.

Marmaris İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, neredeyse her gün Marmaris’te hayvanların zehirlendiğini vurguladı.Biter, zehirlenme olaylarında kullanılan ve son derece tehlikeli olan Lanet 90 adlı ilaca dikkat çekti. Bu ilacın birçok ülkede yasaklandığını belirtti. Türkiye’de de satışının kesinlikle yasaklanması gerektiğini söyledi.

Marmaris Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Yıldız da Kent Konseyi çatısı altında daha güçlü mücadele edeceklerini söyledi.Marmaris kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol, Marmaris’te yaşanan sorunlarla ilgili yapılacak çalışmaların toplantılar sonrasında belirleneceğini açıkladı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.