"Hayır" Platformu'ndan açıklama

Marmaris’te anayasa değişikliğine karşı hayır diyen bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü kuruluşları platform oluşturmuştu. Hayır Platformu referanduma geri sayım sürerken ortak basın toplantısı düzenledi.

Marmaris’te sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin oluşturduğu  anayasa değişikliğine karşı hayır platformu referanduma sayılı günler kala basın toplantısı düzenledi. Bir İnsan Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, TEMAD, TESUD, Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Velider, Kent Konseyi,  Vardiya Bizde Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Vatan Partisi ‘nin oluşturduğu hayır platformu Kültür ve Sanat Evi’nde bir araya geldi. Toplantıya CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü yaptı. CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü de anayasa değişikliğinin halkın önüne gelmesiyle birlikte başlattıkları seferberliğe işaret etti.  16 Nisan’ın Türkiye tarihi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Daha sonra TEMAD, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Velider ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcileri 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin görüş belirttiler. STK temsilcileri Türkiye’nin demokratik, çağdaş ve hukuk devleti olabilmesi için “hayır” diyeceklerini belirttiler.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir Türkiye’nin birçok sorunu varken anayasa değişikliğiyle gündemin meşgul edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Demir, 16 Nisan’da Türk milletinin anayasa değişikliğine hayır diyeceğini belirtti. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in hedefinde dün Marmaris’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da vardı. Demir,  Nabi Avcı’nın “turizmci ağlamaz” açıklamasına tepki gösterdi. Demir, sektörün sorunları için çözüm beklerken, bu açıklamanın yapılmasının umutları yok ettiğini söyledi. CHP’li Demir, kruvaziyer turizmine sağlanacak desteğin ise sektörün yaşadığı sorunu çözmekten uzak olduğunu belirtti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü