Hasan Mengi'den yasakla ilgili açıklama

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi, Yunan Adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların liman çıkışlarının yasaklanması hakkında açıklama yaptı.

Hasan Mengi'den yasakla ilgili açıklama

Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların liman çıkışları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yasaklanması hakkında Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi Marmaris Haber’e açıklama yaptı.

Mengi “Özellikle, son aylarda yunan adalarına  sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların Paris Memorandumu kapsamında yapılan denetimler sonucu tutuklanmasıyla birlikte, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının almış olduğu bir karardır. Türk bayraklı ticari yatlar bugünden itibaren  düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin ise 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren, liman çıkışlarına izin verilmeyeceğine dair karar henüz odamıza yazılı olarak ulaşmamakla birlikte ,liman başkanlıklarımıza giden talimat doğrultusunda çıkışlar yasaklanmıştır. “ dedi. Mengi, Sezon içince bu sorunun birkaç kezdaha yaşandığına dikkat çekti ve karşılıklı görüşmelerle sıkıntının giderildiğini kaydetti. Mengi “ Yunanistan hükümetinin  Türk bayrakları teknelerin denetimdeki tutulmaları arttırması  devam edince ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için ülkemiz adına gelinen noktayı korumak adına bir tedbir olduğunu düşünüyorum..Üyelerimizin ve ticari yat sahiplerimizin mağdur olmaması , denizcilik sektörümüzün zarar görmemesi için  konunun kısa sürede olumlu yönde çözülmesi  için  görüşmelerimiz devam edecektir.” Diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü