"Halk yönetici seçer, yönetilecek adamı değil"

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar seçim merkezi açılışını gerçekleştirdi. Seçim merkezi açılışı mitinge dönüştü. Acar, “halk yöneteni seçer, yönetilecek adamı değil” dedi. Başkan Ali Acar “31 Mart Zaferimiz şimdiden hayır olsun” diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar  seçim merkezi açılışını gerçekleştirdi. Seçim merkezi açılışına Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı bağımsız adayı Behçet Saatcı, DSP Menteşe ve Ortaca Belediye Başkan adaylarının yanı sıra binlerce Marmarisli katıldı. Seçim merkezi açılışında Başkan Ali Acar ve Behçet Saatcı’ya halk sevgi gösterilerinde bulundu. Seçim merkezi açılışı katılımın çok yoğun olması nedeniyle mitinge dönüştü.

Binlerce Marmarisli ellerinde Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla  seçim merkezi önüne sığmadı, vatandaşlar sokakları  ve ana caddeyi  doldurdu.

Acar konuşmasında, 15 Yıllık hizmet süresi içindeki icraatlarından bahsetti. Marmaris’i pirim yapan marka bir kent haline getirdiklerini söyledi. Gençlik Meydanı, Burunucu Macera Parkı, İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, Yat Limanı, Uzunyalı, dere ıslah ve yağmur suyu kanalı çalışmalarını anlattı. Marmaris’i yaşamak ve tatil yapmak için tercih edilen kent haline getiren bu çalışmaların tamamını belediyenin kendi bütçesiyle hayata geçirdiklerini kaydetti.  Büyükşehir  yasasıyla birlikte Muğla ve ilçelerde yaşanan sıkıntılara işaret etti. Acar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris’e bu beş yıl boyunca  hizmet götürmediğini anlattı. Marmaris’e asılan tabelalara işaret etti ve şunları söyledi.

 “Datça yolu üzerinde bir tabela asılmış, büyükşehir belediye başkanı tarafından Marmaris’e 173 milyon küsür lira bir yatırım. Allahınızı severseniz büyükşehir belediyesinin nerede yatırımını gördünüz? Bu para nereye gitti. Personel gideri dahil mi?Esnafın canını kast eden onlarca otobüsler minibüsler bunlara dahil mi?Biz Marmaris’te yatırım görmedik. Biz bugüne kadar Muğla büyükşehir’den muhattap kabul edilmedik. Bu bölgeler mağdur edildi. Destek almadık. Konuşacağımız çok konu var. Biz çok dertleyiz. Biz beş yıl boyunca emanetimiz için  hak ettiğimizi alamadığımız için içimiz kan ağlıyor. Ama bunu değiştireceğiz. Biz emanetçiyiz onun için mücadele ediyoruz. “

Başkan Ali Acar, beş yıllık sürede Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan sorunlara değindi.  CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Osman Gürün’e tepki gösterdi. Acar, “uzaktan kumandayla bir yere belediye yöneticisi yönlendirilemez” dedi.

Acar “2019 yerel seçimleri için bir süreç geride bıraktık. Yine Muğla Büyükşehir Belediye başkanının Muğla’nın her yerini dizayn etme egosu yüzünden, sabırla beklediğimiz son güne kadar yapılan adaylıkla ilgili yol haritasında büyük haksızlığa uğradık. Maalesef Marmaris’e darbe yapıldı. Siyaset ayrı kulvardır, hizmet etmek ayrı kulvardır. Siyaseti küçümsemek için söylemiyorum herkes yapabilir. Siyasi organlar milletvekili sıralamasında yazılır, hiç uygun olmayan insanlar sıralamaya konur. Siyasi partinin aday gösterdiği aday kazandı anlamına gelmez. Seçimi kazanacak kişiyi halk belirler. Uzaktan kumandayla bir yere belediye yöneticisi yönlendirilmez. Bunun kriterleri vardır. Anket istiyorlarsa Ali Acar’ın elinde bomba gibi objektif yapılmış anketler var. Marmari’te kiminle en başarılı seçimi alır, başarı kriterine bakıyorsanız, başarılı belediye başkanını bypaas yaparak son anda koridorlarda, asansörlerde myk’da onaylanan ali acar ismini silip başkasının ismini geçirmek, ne ahlaka, ne delikanlılığa ne insanlığa sığar”

Başkan Ali Acar, CHP’ye gönül verenlere de seslendi.

“Benim kıymet verdiğim, yıllarca göğüs göğse mücadele ettiğimiz, Atatürk’ün emaneti olan CHP’ye gönül veren hemşerilerim kardeşlerim, bu yaşanan demokrasiyle örtüşmeyen bu davranış sonucu bu sisteme karşı, bizim kendi geleceğimizle ilgili yol haritamızı belirlemek zorundaydık. Parti her zaman benim partim. Çünkü bana görev CHP tarafından verildi. Biz meşakatli yolda partili dostlarımızla yürüdük.bunu kimseyle tartışmam. İstifa edene kadar CHP Genel Başkanı dahil, Ali Acar’dan daha güçlü CHP’liyim deme şansına sahip değil. Ben ondan daha çok CHP’liyim. Oyun farklı, oyun tehlikeli, huzurun olduğu bu güzel coğrafyada, pirim yapan, standartı yükselmiş Marmaris’te oynanan oyun farklıydı. Bunu iyi biliyorum. Amaç burada düzeni sağlayan kentin geleceğiyle ilgili yeri geldiğinde radikal kararlar alıp hayata geçiren Ali Acar’ın ayağını kaldırıp da görevlendirilen biri merkezi yönetim tarafından diğeri Osman Gürün tarafından ikisinin de yolunun aynı yere çıktığını adım gibi gördüm ve Marmaris’te aynı dünya görüşünde olduğumuz, sonuna kadar desteklediğimiz Karaoğlan’ın partisinden 31 Mart zaferini hep birlikte kutlamanın andını içtim.”

Marmaris’i büyük bir tehlikenin beklediğini gördüğü için yeniden aday olduğunu belirten Başkan Acar, rant ve çıkar çevrelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.Acar  “Bugün endişe duyduğumuz denizimiz, koylarımız ormanlarımızla ilgili burada geri planda olan rant ve çıkar çevrelerine karşı dikkatli olmalıyız. Onun için Marmaris’te yeniden adaylığımızı koyduk” dedi.

Acar,  Osmaniye Köyü’ndeki maden ocağına karşı mücadeleyi hatırlattı.Yeni tehlikelerin Marmaris’i beklediğini söyledi. Acar “ Birileri boş durmuyor. Yeni arayışlar başlamız. Mermer ocakları,maden arama rant düşkünleri,doyumsuz insanlar yüzünden inceden inceye oralarda araştırma başlamış. Haritacılar mermer ocaklarının olduğu yeri yolu nereden geçiririz diye ölçümler yaptırmaya başlamışlar. Avuçlarını yalarlar yedirmeyiz. Koyları birilerinin peşkeş çekmesine kesinlikle izin vermeyiz. Bunları yaptırmayız. Önümüzde gördüğümüz tehlike bu. Bu doğal zenginlikleri koruyabilmek için bir namuslu olacaksınız,iki dürüst olacaksınız, üç çalışkan olacaksınız, onun ötesinde mangal gibi yüreğiniz olacak cesaretli olacaksınız.bütün bu özellikler, sizden aldığımız güçle Ali Acar’da var” dedi.

Başkan Ali Acar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı için de Marmaris’ten rekor oy beklediklerini söyledi.

Acar “  Muğla’da büyük ağabeyi değiştiriyoruz arkadaşlar. 4 Dönem Fethiye’de başarılı belediye başkanlığı yapmış, sevgili kardeşim Behçet Saatcı, görevi üstlendi. Büyükşehir’e aday olarak çıkıyorum “ dedi. büyük ağabeyi kesinleştirdik. Marmaris’ten Behçet Saatcı’ya rekor oy çıkaracağız. Beni de unutmayın. Özellikle güvercine dikkat edin. Karıştırmayın. Biz 54 yıl sonra CHP’yi iktidar yaptık Marmaris’te şimdi bu ülkeye devlet adamı olarak çok büyük katkıları olmuş, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın övgüyle bahsettiği Karaoğlan Ecevit’e de bizim boynumuzun borcu var. 31 Mart’ta onun da ruhunu burada muhteşem tabloya sokalım. Bazı arkadaşlar, bölünüp parçalanma olmasın diyor. Burada bölünme görmüyorum. Bu bir seçim ofisi açılışı , katılım çok yoğun. Daha yeni çıktık yola. Keyifli seçim süreci geçireceğiz. Rakiplerimiz merkezi yönetimin ataması ve Osman Gürün’ün ataması, rakiplerimle şahsi olarak hiçbir işim yok ama çok keyifli bir seçim süreci geçireceğiz.  Şuna dikkat etmemiz lazım. Halk yönetici seçer, yönetilecek adam seçmez. Buna dikkat edin”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü