Haftanın Belediye Başkanı Ali Acar

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bir bankanın internet sitesinde yerel yönetimlerle ilgili platformda haftanın belediye başkanı seçildi

Haftanın Belediye Başkanı Ali Acar

Denizbank’ın internet sitesi Belediyedeniz.com, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı haftanın belediye başkanı, Marmaris’i ise haftanın kenti seçerek, internet sitelerinde geniş yer verdi.

 “Yaz tatili denince akla ilk gelen şehirlerden birindeyiz bu hafta, Marmaris'teyiz. Marmaris'i duyduğunuzda gözünüzde küçük ve şirin bir tatil beldesi canlanıyorsa tamamen yanılıyorsunuz. Marmaris, kentsel kimliği ve gelişmiş şehircilik yapısıyla sizleri hayrete düşürecek büyüklükte. 90 binlik kış nüfusuyla illerle, yazın 600 bine varan nüfusu ile de büyükşehirlerle yarışan ilçe bu kalabalığına rağmen huzurlu bir yer.” şeklinde başlayan röportaj Başkan Acar’ın açıklamalarıyla devam etti.

Başkan Acar’a Marmaris için gerçekleştirmek istediğiniz bir proje var mı sorusu da yöneltildi. Acar, Marmaris’te hayvan barınağı ve resif  projesini hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı. Başkan Acar, röportajında şu ifadelere yer verdi: 

Bir kentte gerçekleşmesi gereken tüm projeler Marmaris'te ana hatlarıyla gerçekleştirdik. Büyükşehir Yasası'yla beraber yaşadığımız bazı sıkıntılar var. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bariz bir şekilde biz de bu sıkıntıları yaşıyoruz. Mesela veterinerlik hizmeti ve hayvan barınakları büyükşehirlere verildi. Bizim de bu eksikliğimizin tamamlanması, sokaktaki hayvanlarımızın bakımlarının yapılması gecikmeye uğruyor. Bizler de bu yüzden sokaktaki hayvanlarımızı kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz hayvan barınağında bakmaya devam ediyoruz. Belediyemize ait hayvan barınağımıza hafta sonu gerçekleştirdiğim ziyaretimde gördüm ki geçmişte 180-200 hayvanımız varken bugün 580 hayvana hizmet veriyoruz. Bu durum hiç iç açıcı değil, çünkü elimizde bir arazimiz yok ve o hayvanlarımız mekana sığmıyor. Şimdi ne yapıp edip bir hayvan barınağı projesini hayata geçirmemiz lazım. 

Bir de yapay resif projemiz vardı. Bunu da gerçekleştiremedik. Yapay resifle deniz canlıların barınaklarının olduğu denizin uygun bölgelerine onlara evler bırakmaktı. Bunu gerçekleştiremedik, umarım ilerleyen zamanlarda bunun gerçekleştirebiliriz.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.