ÖZEL HABER-GSM'in oyununu zabıta bozdu

Türkiye’de faaliyet gösteren GSM operatörü reklam amaçlı kiraladığı panoya baz istasyonu yerleştirmek isterken yakalandı. GSM operatörünün oyununu Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri bozdu.Uyanık zabıta, reklam bahanesine inanmayınca gerçek ortaya çıktı.

ÖZEL HABER-GSM'in oyununu zabıta bozdu

Baz istasyonları Türkiye’de insan sağlığını olumsuz etkilediği için vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bunu bilen GSM operatörleri de baz istasyonlarını akla hayale gelmeyecek şekillerle şehirlere yerleştiriyor. Kimi baz istasyonuna cami minaresi, kimi baca süsü veriyor. GSM operatörlerinin oyunu ortaya çıktığında ise tepkiler daha da büyük oluyor.

Bu olaylara bir örnek de Marmaris’te yaşandı.Türkiye’de faaliyet gösteren bir GSM operatörü  reklam panolarını ihaleyle kiralayan firmadan iki adet reklam panosunu yıllık olarak kiraladı. Ulusal Egemenlik Caddesi’nde kiralanan bu panolara baz istasyonu yerleştirmek için kolları sıvadı.  Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri, birilerinin bu panoların üstüne bir şeyler yerleştirmeye çalıştığını gördü. Zabıta bu yerleştirilen şeyin ne olduğunu araştırmaya başladı. Zabıtaya verilen ilk cevap “Ek bir reklam parçacığı takıyoruz”  oldu. Ancak zabıta ikna olmadı.  Önce bu olay reklam firmasına soruldu. Reklam firmasının hiçbir şeyden haberi yoktu. Reklam firması yetkilisi GSM operatörünü arayarak panoya ne yerleştirmeye çalıştıklarını sordu.Operatör deneme amaçlı baz istasyonu yerleştirdiklerini açıkladı.  Panoyu reklam amaçlı kiralayan Gsm operatörü, buraya baz istasyonu yerleştirmeye çalışırken yakalandı. Zabıtanın uyanıklığı GSM operatörünün baz istasyonu oyununu bozdu.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Bu beldibinde Aydem trafosunun üzerinde de baca kılığında baz istasyonu var Onu da kaldırın zabıta bir işe yarasın Beldibi Kenan evren caddesi orman tek. Sitesinin yolunu geçtikten sonra ki sağ da ağaçlar arasında ki trafo

0 Ali ağa, 06.06.2017 21:19

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü