Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok!

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ormanlık alanda yaptıkları temizlik çalışmaları sırasında doğanın kucağından çıkarttıkları atıklar yine şaşırttı.

Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok!

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ormanlık alanda yaptıkları temizlik çalışmaları sırasında doğanın kucağından çıkarttıkları atıklar yine şaşırttı. Koltuk, buzdolabı, tuvalet ve televizyonun ardından şimdi de, yolun 15 metre aşağısından deniz bisikleti çıkartıldı.

Şehir içindeki titiz çalışmalarını, kırsal mahallelerde de sürdüren ekipler çıktıkları rutin kontroller sırasında Orhaniye ve Hisarönü arasındaki orman yoluna, moloz atıldığını tespit etti. Temizlik için oluşturulan ekip, dün sabah saatlerinde bölgeye giderek çalışmalarına başladı. Öte yandan çam ağaçlarıyla sarılı bölgede çalışanları şaşırtan bir manzarayla karşılaşıldı. Deniz üzerinde görmeye alışık olduğumuz yunus şeklindeki deniz bisikleti de kimliği belirsiz kişiler tarafından ormana atılan atıklar arasındaydı. Yolun 15 metre altına kadar yuvarlanmış bisiklet, uzun uğraşlar sonucunda demir halatla yukarı çekildi. Diğer atıklar da temizlenerek, 5 traktör dolusu çöp, Çöp Depolama Sahası’na gönderildi.

Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, karşılaştıkları manzaranın ilk olmadığını ama özellikle deniz bisikletinin kendilerini şaşırttığını ifade etti. Araçların bile zor ulaştığı bir noktaya moloz bırakılmasının da şaşırtıcı olduğunu İfade eden Ünlü, evlerinde tadilat yaptıran ve ya eskiyen ev eşyalarını atan vatandaşları, aracı firmadan döküm fişini mutlaka istemeleri konusunda uyardı. Aksi taktirde tespit edilmesi durumunda cezanın atıkların sahibine kesildiğini hatırlatan Ünlü, yüklü para cezalarına dikkat çekti. Temizlik işçisi Bülent Yiğit de "Bizi zor durumda bırakan vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
Çalışmaların ardından temizlik işçileri uçurumdan çıkarttıkları deniz bisikleti ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.