Gökova'daki sit değişikliği panelde konuşuldu

Gökova’daki sit değişikliği, Marmaris’te masaya yatırıldı. "Gökova'da Kesinleşen Sit Değişikliği" konulu panelde sit değişikliği teknik, hukuki ve siyasi boyutlarıyla ele alındı.

Gökova'daki sit değişikliği panelde konuşuldu

Marmaris Belediyesi, Marmaris Kent Konseyi ve MUÇEP işbirliğinde Gökova’daki sit değişikliğine ilişkin panel düzenlendi. Armutalan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panelin konuşmacıları CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Mimar Faruk Recep Şahin, Avukat Suat Özbek’ti.

Panelin açılış konuşmasını Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol yaptı.Kamuoyunun bu önemli konuda bilgi sahibi olması için paneli düzenlediklerini açıkladı.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner de panelin açılışında önerilerini aktardı. Öner “Muğla paftasında 30 alan var. Gökova’dan sonra sırada Fethiye, Bozburun, Cennet Adası var. Bu bölgelerde aynı sorunları yaşayacağız.”dedi.

Öner, turizme tahsis edilen orman alanlarına dikkat çekti. Bu alanlarda koruma kullanma dengesinin sağlanamadığına işaret eti. Öner, sit değişikliğinin dayanağı olan dört mevsim ekolojik temelli bilimsel araştırmanın detaylarının kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından panelistler sit değişikliğine ilişkin açıklamalar yaptı. Mimar Faruk Şahin sit değişikliği hakkında teknik bilgiler verdi. Avukat Suat Özbek de dört mevsim ekolojik temelli planla ilgili hukuki itirazlara ilişkin  bilgi aktardı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da sit değişikliğini siyasi  yönüyle  değerlendirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.