Gökova Bisiklet Turu başladı

Muğla Bisiklet Derneğince düzenlenen, 300 sporcunun katıldığı 11. Gökova Bisiklet Turu başladı.Tur kapsamında bisikletliler Marmaris’e geldiler. Bisiklet yolunda şehir içi turu atıp Günnücek’te kamp yaptılar.

Gökova Bisiklet Turu başladı

Muğla Bisiklet Derneğince düzenlenen, 300 sporcunun katıldığı 11. Gökova Bisiklet Turu başladı.Tur kapsamında bisikletliler Marmaris’e geldi. Bisiklet yolunda şehir içi turu atıp Günnücek’te kamp yaptlar. 

Turun startı verilmeden önce Konakaltı İskender Alper Salonu Bahçesi'nde bisikletçilerle bir araya Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, bisiklet sporunun son yıllarda kentte hızla geliştiğini ifade etti. 

Özdemir, Muğla ve ilçelerinde yerli ve yabancıların bisiklet kullanımını artırmak için rotalar oluşturulduğunu dile getirdi. 

Bisikletçilerin Muğla ile özdeşleştiğine dikkati çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'nın coğrafi, beşeri, tarihi ve kültürel olarak çok farklı bir il olduğunu kaydetti. 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de tura katılan sporcuların Muğla ve ilçelerinin en güzel yerlerini bisikletle gezerek görme imkanı bulacağını belirterek, "Bisiklet bizim için de çok önemli. Bu amaçla Bisiklet Kenti Menteşe projemizi hayata geçirerek ücretsiz bisiklet kursları veriyoruz. Yakın zamanda bisikletli zabıta timimizi kurduk. Geçtiğimiz hafta da Menteşe 1. Bisiklet ve Doğa Sporları şenliklerimizi gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimiz ve çalışmalarımız ile Menteşe'de bisiklet kullanımı, çok daha iyi bir noktaya gelecektir." dedi.

 

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Levent Sevil ise 5 gün sürecek tura Türkiye'deki farklı illerden 300 bisikletçinin katıldığını söyledi. Sevil, bisikletin hem turizmde bir alternatif hem de bir ulaşım aracı olduğunu tüm topluma anlatmayı amaçladıklarını dile getirdi. 

- "Muğla'nın güzelliklerini keşfedecekler" 

Konuşmaların ardından, Konakaltı Meydanı'nda Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından tura start verildi. 

5 gün sürecek turda bisikletçiler, Menteşe, Akyaka, Marmaris, Aktur, Körmen Limanı, Bodrum, Yalıçiftlik, Mazı, Ören ve Akyaka'yı kapsayacak rota boyunca 261 kilometre pedal basacaklar. 

Tur, 20 Mayıs'ta Akyaka'da tamamlanacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.