Geleceğin bilim insanları yetişiyor

İçmeler’deki Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, öğrenciler için açık hava okulu niteliğinde. Parkta düzenlenen Yaratıcı Çocuklar Atölyesi ile öğrenciler hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Geleceğin bilim insanları yetişiyor

Marmaris Belediyesi Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, adına yakışır çalışmalara imza atıyor. Pazartesi hariç haftanın 6 günü kapıları ziyaretçilere açık olan temalı parkın Fen Bilgisi öğretmeni Cansu Karaman, çocuklara fen bilgisini sevdirmek ve onların yaratıcılıklarını desteklemek için “Yaratıcı Çocuklar Atölyesi”nde çalışmalarını sürdürüyor.

Her ay farklı bir program ve içerikle çocuklarla buluşan genç öğretmen, fen bilgisini eğlenceli hale getirerek çocukların okulda öğrendikleri teorik bilgileri, parkta deneylerle pekiştiriyor.  Karaman, atölyelerimizde ilkokul ve ortaokul müfredatıyla uyumlu fen bilgisi çalışmaları yaptıklarını belirterek “ Bu çalışmaları eğlenceli hale getiriyoruz. Öğrenciler okulda öğrendikleri teorik bilgileri burada deneylerle pekiştirerek öğrenme şansı yakalıyor. Mesela geçtiğimiz hafta teraryum etkinliği yaptık. Ekosistem, habitat gibi bazı kavramlara değindik. Abajur tasarlayalım etkinliğinde ise öğrenciler basit elektrik devreleri kurdular ve kendi abajurlarını tasarladılar. Dışarıda ise kompost yapalım ve yer altı suyu etkinliği gerçekleştirdik. Bu tarz etkinliklerimiz ay boyunca devam ediyor. Öğrenciler ve aileleri aylık yayınladığımız programımızı takip ederek, atölyelerimize ücretsiz katılabilirler.” Dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü