Gazi Azmi Özkan: "Yazık Size"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Marmaris’te şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemek skandal bir olayla gündeme geldi.

Gazi Azmi Özkan:

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  nedeniyle Marmaris’te şehit yakınları ve gaziler için verilen yemekte, etkinliğin amacına ve adına yakışmayan olaylar yaşandığı ortaya çıktı. 

İddiaya göre, etkinlikte, şehit ailelerine, gazilere giriş için ‘arka kapı’ gösterildi, protokol kuralları da alt üst edildi.  Marmaris Muharip Gaziler Derneği Başkanı Azmi Özkan da, yemekte kendilerine yönelik düzenlemeleri, tavırları eleştirdi. Yemeğe, ilçedeki gazilerin tamamının çağrılmadığını, kendilerine de giriş için arka kapının gösterildiğini belirtti.Sosyal medya üzerinden tepkisini şu sözlerle dile getirdi. 

 “14’ü  akşamı Valilik makamının verdiği yemeğe Marmaris’ten ben ve esim davet edildik. Otelin kapısında görevli beni çevirip, ‘arka kapıdan gireceksiniz’ demez mi ? Tepem attı ben ‘ön kapıdan gireceğim’ dedim.  Girdim de .. Şehit aileleri, gazilere yemek veriyorsunuz arka kapıdan sokuyorsunuz yazık size. 

Ya yemeği organize edenlere ne demeli? Sadece 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerine düzenliyorsanız o zaman Muharip gazileri ve diğer gaziler çağırmayınız. Eğer davet edecekseniz hepsini davet edecektiniz olmadı yakışmadı. Böyle yemeklerde Marmaris ve Datça’da gaziler adına ikişer kişi katılırken Milas, Bodrum, Fethiye kalabalık katılmaları dikkatimi çekti. Kaymakam Bey'e derdimi söyledim yemeği Muğla’nın organize ettiğini söyledi. Muğla’daki görevliler bu konuda daha hasas olmalılar.” 

Yemek ayrıca protokol kurallarının alt üst edilmesiyle gündeme geldi. Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Vali Esengül Civelek ile , Ak Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen , Kaymakam Celalettin Yüksel’le sahnenin karşısındaki aynı masayı paylaştı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a  ise salonun sonundaki masada yer verildi. Şehit aileleri ile gazilerle aynı masayı paylaşan protokol üyelerinin eşleşmeleri, protokol kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle de büyük eleştiri aldı. Marmaris’in üç dönemdir seçimle göreve gelen belediye başkanına yönelik bu davranış da ‘saygısızlık’ olarak nitelendi. Zira, Marmaris Belediyesi 15  Temmuz etkinlikleri boyunca her türlü desteği sağladı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü