Fırtınaya karşı alınacak önlemler

Hızının saatte 130 kilometreye ulaşması beklenen tropikal fırtınaya karşı nasıl önlemler almalıyız? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınayla ilgili vatandaşların neler yapması gerektiğini madde madde anlattı.

Fırtınaya karşı alınacak önlemler

Marmaris Belediyesi,  meteoroloji verilerine göre bölgemizi 29 Eylül Cumartesi akşamından itibaren etkisi altına alması beklenen tropikal fırtına öncesinde ilgili birim ve personelimiz ile tüm hazırlıklarını sürdürüyor.
Belediye Başkanı Ali Acar koordinasyonunda başta Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Destek Hizmetleri ve Zabıta Müdürlüğü yöneticileri ile Cuma günü saat 14.00’dan itibaren Belediye bünyesinde bir kriz masası oluşturuldu.

Belediye'den yapılan açıklamada "Vatandaşımız Belediyemize fırtınayla ilgili bilgi almak ve acil durum bildirmek üzere 153 (Zabıta) veya 412 13 69 numaralı telefonlardan ulaşabilecektir. Ayrıca internet bağlantılarının çalışıyor olması durumunda Whatsapp numaramız olan 0850.888 48 48’den de bilgi alışverişinde bulunabilirler." denildi.

Belediye personelinin Perşembe gününden itibaren dere yatakları ile su kanallarının temizliklerinin yanısıra şiddetli fırtınada zarar görme olasılığına sahip bölgelerde inceleme çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi..

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün de vatandaşlara fırtınayla ilgili uyarıları oldu.  Bu uyarı ve önlemler şu şekilde;

-Fırtına uyarılarını radyo ve televizyondan takip edin. Meteorolojiden telefonla bilgi alın.

-Merdiven, bahçe mobilyası gibi serbest nesneleri ya da pencere ve camları kırıp içeri girebilecek her şeyi emniyete alın.

-Kapı ve pencereleri, özellikle evin rüzgâr alan tarafında olanları, garaj kapısı gibi büyük kapıları kapatın ve emniyetli bir şekilde bağlayın.

-Araçları varsa garaja, yoksa bina, ağaç, duvar ve çitlerden uzakta park edin. Uçuşan cisimlerden zarar görmemesi için mümkünse araçlarınızı branda ile giydirin.

-Çatı katı/tavan arası kapılarını ya da kapaklarını kapatın ve sürgüyle emniyete alın.

-Eğer pencerelerde panjur veya kepenk varsa bunların kapatılıp bağlandığından emin olun.

-Eğer bacalar, güneş enerjisi depo ve panelleri, uydu antenleri uzun ve kötü durumdaysa mümkün olduğunca sağlamlaştırın.

-Afet ilk yardım çantasını yanınıza alın.

GÜVENDE OLUN
-Mümkün olduğunca içerde kalın.

-Dışarı çıkarsanız, bina ve ağaçlara yakın yerlerde yürümeyin ve onlara sığınmayın.

-Duvar ve çitlerin korunaklı tarafından uzak durun, korunaklı tarafa yıkılacağını unutmayın.

-Fırtına devam ederken hasarı onarmak için dışarı çıkmayın.

-Evinize girerken ve çıkarken kapıları arkanızdan kapatın ve güvenli yolu tercih edin.

-İçerdeki kapıları yalnızca ihtiyacınız olduğunda açın ve arkanızdan kapatın.

-Fırtınaya maruz kalan yollarda araba kullanıyorsanız (köprüler ve viyadükler) dikkatli olun mümkünse yolculuğunuzu erteleyin ya da alternatif yollar bulun.

-Eğer yüksek bir aracınız varsa ya da yüksek bir aracı çekiyorsanız daha da dikkatli olun, yavaşlayın ve yandan esen rüzgâra dikkat edin.

-Gerçekten gerekli olmadığı sürece yolculuk yapmayın.

FIRTINADAN SONRA DA ÖNLEMİ ELDEN BIRAKMAYIN
-Yere düşmüş ya da hala sallanmakta olan elektrik ve telefon kablolarına dokunmayın.

-Duvar, bina ve ağaçlara yakın yürümeyin, fırtınanın zayıflatmış olabileceğini unutmayın.

-Savunmasız komşu ve yakınlarınızın güvende olduğundan emin olun ve tamirat için gerekli düzenlemeleri yapmalarına yardım edin.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Bu kadar büyük bir tehlike olasilgi var ise neden sokağa cikma yasagi konmuyor acaba kaybi en aza indirmenin en etkili yolu degilmi sonucta doğal afet ne getirecegini bilmiyoruz sadece tahmin ediyoruz bence sokağa çıkma yasagi kesinlikle konmali

0 Veral gulgun, 29.09.2018 00:58

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü