FIA Başkanı Marmaris'ten ev alacak

Türkiye rallisini izlemek üzere bölgeye gelen FIA Başkanı Jean Todt, Marmaris’e hayran kaldı. FIA Başkanı çok beğendiği Marmaris’ten ev almaya karar verdi.

FIA Başkanı Marmaris'ten ev alacak

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye’ye 8 yıl aradan sora geri dönen ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın onuncu ayağı olan Rally Turkey’in ardından ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Dev mücadeleyi yerinde takip etmek üzere Marmaris’e gelen FIA Başkanı Jean Todt’un bölgeye çok beğendiği ve Marmaris’ten ev almaya karar verdiği  belirtildi. FIA Başkanı’nın yakın zamanda evini almak için tekrar Türkiye’ye geleceği ifade edildi.

Todt konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ bu yıl çok güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyonaya ev sahipliği yapan Türkiye’nin WRC’ye önümüzdeki yıllarda da katma değer yaratacağına inanıyorum. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen aday yarışta Türkiye’nin bu yarışa yeniden ev sahipliği yapması gerektiğini gördük. Türkiye’nin staretejik konumunun otomobil sporlarına büyük katkısı olacağına ve uzun yıllar WRC takviminde kalacağına inanıyorum. Bugün burada olmaktan mutluk duyuyorum” diye kouştu.

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı da “ Tüm dünyanın heyecanla beklediği ralliyi en iyi şekilde tamamladık. Bu organizasyon ülkemizin prestiji ve ilişkileri için oldukça önemliydi” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü